Kurbanlık Dana Ortalığı Birbirine Kattı

Kan görünce korkup kaçan kurbanlık dana, vatandaşları saatlerce peşinden koşturdu. Su kanalına düşen dana,kurban yakalama timi tarafından atılan uyuşturucu iğnelerle bayıltılıp kesildi.

Serdivan ilçesinde kurban kesimi yapılan bahçeye getirilirken kasabın üzerindeki kanları görünce korkup sahiplerinin elinden kurtulan dana, ortalığı birbirine kattı. İki saat süren kovalamacanın ardından düştüğü su kanalından traktörle çıkarılan dana, uyuşturucu iğnelerle bayıltıldıktan sonra kurban edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde Serdivan ilçesi Selahiye Mahallesi'nde meydana geldi. Hakan Demir, 4 ortağı ile satın aldığı kurbanlık danayı kesim için ayrılan bahçeye getirdi. İddiaya göre çok sayıda hayvanın toplu olarak kesildiği kesim yerinde yanına yaklaşan kasabın üzerindeki kanları görünce korkup sahibinin elinden kurtulmayı başaran kurbanlık dana, ortalığı birbirine kattı. 20 kilometrelik bir alan içinde evlerin bahçe duvarlarından atlayarak önüne gelen her şeyi yıkıp geçen dana,kendisini takip eden vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Dananın yakalanması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi kurban yakalama timinden yardım isteyen vatandaşlar, ekipler gelinceye kadar dananın peşini bir an olsun bırakmadı. Yaşanan koşturma sırasında bir vatandaşın hafif yaralanmasına neden olan dana, yakında bulunan bir su kanalına düştü. Düştüğü su kanalından bir daha çıkamayan dana, traktör yardımı ile çıkarılabildi. Vatandaşlar öfkeli danayı traktörün arkasına bağladıktan sonra kurbanlık yakalama timinin gelmesini bekledi. Olay yerine gelen bir veteriner hekim ile 3 kişiden oluşan tim, hayvan sahiplerine hayvanın ölmesi durumunda bir sorumluluklarının olmadığını belirten kağıdı imzalattıktan sonra operasyona başladı.

Operasyon sırasında belediye tarafından görevlendirilen veteriner hekim sürekli hayvan sahiplerine yaptıkları iğne ile ilgili bilgiler verirken, iğnenin kas gevşetici özelliği olduğunu, hayvanlarda ani ölümlere neden olabileceğini söyledi. Öfkeli dana, atılan çok sayıda uyuşturucu iğneye ve traktöre bağlı olmasına rağmen mücadeleye devam ederek çevresindekilere adeta meydan okudu. Son uyuşturucu iğnenin atılmasıyla birlikte olduğu yerde yığılıp kalan dana, hayvan sahipleri tarafından dualar eşliğinde kurban edildi.
Dananın sahibi Hakan Demir havyanın peşinden koşarken yorulduklarını ifade ederek, "İlk kurbanı kestikten sonra üzerimiz kanlıydı. Hayvan korktu. Bağlarken elimizden kaçırdık. 3 saat peşinden koştuk. En son su kanalına düşürdük. Belediyeden yardım istedik. Onlar da gelip gerekeni yaptı" dedi.

Kovalamacaya katılan diğer vatandaşlar da dananın kendilerini çok koşturduğunu, suya atlamasına rağmen bir dalgıç gibi yüzdüğünü, önüne gelen her şeyi yıktığını belirterek, "Son yılların en çılgın danası" yorumunu yaptı
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]