Kurban Gönüllüleri Unutulmadı

Kurban Bayramı'nda kurbanlarını yurt dışında keserek fakir insanlara et ulaştıran gönüllüler unutulmadı. Sebat Eğitim İşletmeleri AŞ, yurtdışında kestirdiği kurbanları bağışlayanlarla bir araya geldi. Sebat tarafından Özpaş Yazgülü restoranda düzenlenen programda kurban gönüllülerine birer teşekkür plaketi verildi.

Programa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Erbaş, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri iş adamları ve kurbanlarını yurt dışında kesen işadamları katıldı.

Türk Milleti Yardımseverliği İle Sırtı Yere Gelmez

Sebat Eğitim İşletmeleri Genel Koordinatörü Ömer Faruk Özata, yaptığı açılış konuşmasında Sakaryalı iş adamlarının geride bıraktığımız Kurban Bayramı'nda Afganistan, Fildişi Sahilleri, Nepal ve Morintanya'da kurban keserek oradaki yoksul insanlara et ulaştırdığını söyledi. Bu ülkelerde toplam bin adet büyükbaş hayvan kesildiğini belirten Özata, "Türk milletinin bu yardımseverliği ile sırtı yere gelmez. Dünyada bu kadar insanın duasını alıyor. Bu yaşatmak için yaşamanın bir tezahürü. İmkanlar el verdikçe de bu yardımlar artarak devam edecek." dedi.

Kurbanını bir gurup iş adamıyla Afganistan'da kesen Sakarya Eğitimciler Derneği Onursal Başkanı Remzi Çinemre, bu ülkede 30 bin aileye et ulaştırdıklarını belirtti. Çinemre, yoksul Afganistanlıların yardımsever Türk insanına 'Sırlar dünyasının insanları' olarak baktığını ifade ede ederek, gelecek Kurban Bayramı'nda imkanı olan iş adamlarını kurbanlarını bu ülkede kesmeye çağırdı.

Yine bir gurup iş adamıyla kurbanını Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nde kesen Osman Baysal'da bu ülkede 150 büyük baş hayvan kestiklerini ve yoksul insanlara bizzat ulaştırdıklarını kaydetti. Dünyanın en yoksul ülkelerinden Nepal'de kurban kampanyasına katılan Zübeyr Bayram da 15 bin aliye kurban eti dağıttıklarını ve insanların mutluluğunu görmekten büyük huzur duyduklarını söyledi. İşadamı Mehmet Bayraktar, Moritanya'da kurban kestiğini yüzde 90'ı fakir olan ülkede 15 bin aileye et verdiklerini anlattı. Programın sonunda kurbanlarını yurt dışında kesenleri temsilen bazı işadamlarına teşekkür plaketi verildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]