Kurban Atıkları Sakarya Nehri'ne!

Kurban Bayramı sonrası Sakarya Nehri’ne atılan hayvan atıkları nedeniyle nehirdeki kirlilik oranı hat safhaya ulaştı. Nehir kenarı hayvan bağırsağı, hayvan atıkları, mezbahadan gelen pis su ve atılan çöpler nedeniyle insan sağlığını tehdit eder duruma geldi. Çocuklar nehir kenarındaki atıkların arasında oyun oynarken; 50 metre aşağısında da balıkçılar zehirlenme tehlikesine aldırış etmeden balık tutuyor.

Sakarya'nın Erenler İlçesinden geçen Sakarya Nehri, sanayi atıklarının yanı sıra geride bıraktığımız Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanların atıklarının atılması nedeniyle tehlike sinyalleri veriyor.

Geçtiğimiz aylarda da sanayi ve hayvan mezbahanelerinin atıkları nedeniyle kirlilik sorunu yaşayan Sakarya Nehri’nde bu kez mezbahanelerden akan kan, lağım ve hayvan artığı problemi yaşanıyor. İl genelinde kurban kesen bir çok vatandaş, kestiği hayvanın kullanılmayan kısımlarını çuvallara doldurarak ve kaçak bir şekilde nehre atarken, zaten tehlike sınırları içerisinde bulunan Sakarya Nehri, insan sağlığını tehdit eder hale geldi. Atılan pislikler nehir kenarında küçük tepecikler oluştururken; çevrede oturan çocuklar ise bu pisliğin içerisinde oyun oynuyor. Buraya çöp ve hayvan artığı bırakanları gördüğünü söyleyen ismini açıklamak istemeyen bir çocuk, “Verem olacağız diye korkuyoruz. Biz buraya çöp ve pislik atanları görüyoruz, genelde hep hava kararınca geliyorlar, geçen gün biri bana kimseye söylememem için CD bile hediye etti." diye konuştu.

Bir vatandaş ise kirlilik boyutlarının hat safhaya ulaştığını ifade ederek yetkililerin duyarsızlığından şikayet etti. Bu kötü görüntülerin yaşandığı noktadan 50 metre aşağıda vatandaşlar her şeyden habersiz balık tutmaya çalışıyor.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]