"Kulüpler, Ayakta Kalabilmek İçin Neredeyse Dileniyor"

Dünyanın birçok ülkesindeki piyasaları alt üst eden küresel mali kriz, spor sektörünü de olumsuz etkilemeye başladı.

Türkiye'deki profosyonel kulüpler mali sıkıntıyı aşmaya çalışırken hiç bir sabit geliri ve sponsor desteği olmayan amatör kulüpler bir bir ligden çekiliyor. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Sakarya Şube Başkanı Hüseyin Kama, 2. amatör kümede maddi destek bulamayan 13 kulübün ligden çekildiğini söyledi. Amatör spor kulüplerinin gönüllü insanlar tarafından yönetilen kulüpler olduğunu ifade eden Kama, krizin sürmesi halinde bir çok takımın maçlara çıkamayacağını dile getirdi.

Kulüpler, Ayakta Kalabilmek İçin Neredeyse Dileniyor

Amatör Kulüplerin içinde kendi bütçesi ile ayakta durabilen kulüp sayısının çok az olduğunu anlatan Kama, "Sakarya'da 127 amatör kulüp var. Bunların çok azı kendi imkanlarıyla ayakta durabiliyor. Bu takımlarda kurum takımları. Çoğu kulüp gönüllü insanlar tarafından yönetiliyor. Bir çok kulüp ayakta kalabilmek için neredeyse dilencilik yapıyor. Kulüpler köylünün, mahallelinin, belediyenin ve zengin iş adamlarının desteğiyle ayakta kalıyor. Ekonomik kriz her sektörü etkilemiş durumda. Herkes kendi derdine düştü. Kulüpler gelir bulamıyor. Şuanda Amatör Süper Lig ve 1. Amatör Ligi'nde maçlar devam ediyor. Yöneticiler kredi kartları ile takıma hem malzeme akaryakıt alıyorlar." dedi.

İyileştirmeler Yeterli Değil


Amatör spor kulüplerinin bir okul ve kuran kursu kadar topluma hizmet ettiğini vurgulayan Kama, gençlerin spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu belirtti. Amatör kulüplerin ayakta durması için mücadele ettiklerini anlatan Kama, amatör kulüplerin İddaa, Spor Toto -Loto'dan gelir almalarına imkan sağlayacak kulüpler yasasının kısa sürede çıkartılmasının gerektiğini söyledi. Futbol federasyonu'nun amatör kulüplerin ödediği vize ve ilk lisans ücretlerinde iyileştirmeler yaptığına dikkati çeken Kama, bu iyileştirmelerinde yeterli olmadığını bildirdi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]