Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kurslarına yoğun ilgi

Sapanca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Kırkpınar Kültür Merkezi’ nde açılan kurslara yoğun ilgi sürüyor. Özellikle, yeni açılan Arapça Kursu’ na ilginin büyüklüğü nedeniyle 75 kursiyer iki sınıf olarak Arapça kursuna devam ediyor.
 
Haftada 2 gün, ikişer saat olmak üzere uzman bir eğiticiden pratik Arapça kursu alan kursiyerler, Sapanca Belediyesi’ nin ilçenin ekonomik geleceğini şekillendirme işlevine sahip ticari faaliyetlerle bağlantılı olan böyle bir kurstan dolayı memnuniyetlerini açıklıkla dile getirip, Sapanca Belediye Başkanı Dr.Aydın Yılmazer’e teşekkür ettiler.

Sapanca Belediyesi Kırkpınar Kültür Merkezi’ nde Arapça Kursu dışında İngilizce Kursu, Türk Müziği Koro Kursu ile Gitar ve Keman Kursları’ da haftada 2’ şer gün olmak üzere halka ücretsiz sunuluyor. Önümüzdeki hafta Resim Kursu ile Diksiyon, Etkili ve Güzel Konuşma Kursu’ nun açılması için, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kayıtlar alınmaya devam ediliyor.

Sapanca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kırkpınar Kültür Merkezi ile belediye merkez bina Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ ne, hem devam eden kurslar hem de önümüzdeki hafta açılacak kurslarla ve yeni açılması düşünülen kurslar için müracaat edilebileceğini belirten Sapanca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cemal Karaağaç, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

Açılan kurslarımıza halkımızın ilgisi bizleri de memnun etmiştir. Zaten Sapanca Belediye Başkanımız Dr. Aydın Yılmazer’ in her fırsatta dile getirdiği gibi, halkımızdan sosyal yaşamlarını zenginleştirici yeni kurslar için talepte bulunmaları halinde yeni kurslarımızı, Sapanca Belediyesi Bilgi Kültür Evleri’ni de devreye sokarak hayata geçireceğiz. İlçemiz için çok önemli olan ve turizm sektörüne yeni elemanlar kazandıracağımıza inandığımız, çeşitli turizm alanlarındaki kurslarımızı da yeni istihdam imkânlarını geliştirmek için açacağız. Turizm amaçlı kurslarımız için talepte bulunmak isteyenler belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ nden kapsamlı bilgiler alabilirler.’’ diyerek düşüncelerini ifade etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ nün üstün bir başarıyla sürdürdüğü kurslara, hemen yeni kurslarla bir bütünlük kazandırılacağını açıklayan, Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, ilçe eğitim ve kültür hayatına insan odaklı yeni bir perspektif oluşturmayı amaçladıklarını ve yeter ki halkın yeni kurs talepleriyle kendilerine müracaat etmelerini istediklerini ifade ederek, ‘’Yeni Sapanca’ yı hizmetlerimizle, halkımızın yararına tam donanımlı hale getirmenin uğraşı içindeyiz. Çeşitli alanlarda açtığımız ve açacağımız kurslarla, gençlerimiz için turizm sektöründe iş bulmalarını sağlayacak imkânlarla zenginleştireceğiz. Sapanca, önümüzdeki günlerde yakalayacağı sosyo-kültürel ve eğitim alanındaki sıçramayla, ilçede yeni bir hayatın farkına varacaktır düşüncesindeyim. Halkımızın her türdeki talebi bizler için yeni bir sevinç kaynağı olacaktır. İnsan odaklı hizmet felsefemiz, çok yakın bir gelecekte ilçemizin daha da gelişmiş profiline artı değerler katacaktır inancındayım.’’ diyerek, her yaştan insanı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kurslarına davet etti.     
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]