Kültür Merkezi Önünde Grup Protesto Eylemi

Adapazarı ilçesinde toplanan DTP, EP, SHP, ÖDP ve TKP üyesi grup protesto eylemi yaptı.  

Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan Demokratik Toplum Partisi (DTP), Emek Partisi (EP), Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi 50 kişiden oluşan grup, ellerinde döviz ve pankartlarla hükümeti protesto etti.

''Parasız eğitim, parasız sağlık'', ''Parasız, bilimsel, demokratik ve ana dilde eğitim'' yazan dövizler ve sloganlar eşliğinde hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren grup basın açıklaması yaptı.   

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan TKP üyesi Ali Azal Alparslan, kamu emekçilerinin 25 Kasımda yapacakları grevin sömürü politikalarının mağdurlarının baş kaldırışı olacağını öne sürdü.

İşsizliğin her geçen gün arttığını ifade eden Alparslan, "Son istatistiklere göre işsiz sayısı 5,5 milyonu buldu. İşini koruyabilenler ise esnek çalışmaya zorlanıyor. AK Parti bir yandan 7 yıldır sürdürdüğü iktidarının daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi getirdiğini söylerken, diğer yandan kamu emekçilerinin örgütlü gücü KESK basılıyor ve yöneticileri tutuklanıyor. Eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik çökertilmiş durumda. Bütçe paylarına bakıldığında asıl kalemleri dış borç ödemeleri, silahlanma ve diyanet oluşturmaktadır'' dedi.  

Grup, açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]