Küllerinden yeni bir eser ortaya çıkıyor

Sakarya İli Taraklı İlçesinde en önemli eserlerinden olan ve ayakta kalan Fenerli Ev’de yapılan onarım çalışmaları devam ediyor.

Ulucami Mahallesi Hamam Sokakta 18. yüzyılda inşa edilen, ancak aradan geçen zamanda ayakta kalmaya direnen Fenerli Ev devam eden restorasyon çalışmalarıyla küllerinden adeta yeni bir eser ortaya çıkıyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından satın alınan Taraklı Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Fenerli Ev’in yakın zamanda tamamlanması planlanırken bu binanın turizme kazandırılacak olması Taraklılıları heyecanlandırıyor.

Tarihi Fenerli Ev\'in yeniden eski ihtişamına kavuşturulmasında Taraklı Belediyesi\'nin büyük rolü olduğunu söyleyen Taraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şahin Akı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geleneksel malzeme ve ahşap ustaları tarafından yapılan çalışmalarda, Fenerli Evi kısa zaman içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Akı şunları söyledi:

"Ecdat yadigârı eserlerin ayağa kaldırılması yönündeki çalışmalarımıza 2004 yılında başladık. Yunuspaşa Çarşısı\'ndaki eski dükkanlarda ve Hacıatıflar Hanı’nda olduğu gibi Fenerli Ev\'in restorasyonunu da yapıyoruz. Burası yaklaşık 200 yıllık bina. Yıkılmaya yüz tutmuş bina SATSO tarından satın alınarak protokolle belediyemize devir edildi. Bu bizim için en büyük mutluluk oldu" dedi.

Şahin Akı yapılan restorasyon çalışmalarının devam edeceğini belirtti. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]