Kulağına ezanı Ahmet Davutoğlu okudu

Sakarya\'da hastane ziyaretinde bulundan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kulağına ezan okuduğu bir bebeğe "Elif Sultan" ismini verdi.

Davutoğlu\'nun Başbakanlık Basın Merkezi\'nce çekilin, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Servisini ziyaretine ilişkin görüntülerinde, beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile servisteki yeni doğum yapan annelerle bir araya geldiği görüldü.

Burada kadınlara çiçek, doğum yardımı çeki veren Davutoğlu, annelerin yattığı yatakların yastıklarının bir köşesine Bakan İslam ile altın taktı.

Annelere hayırlı olsun temennisinde de bulunan Davutoğlu, bir annenin Elif Naz ismini koymak istediği bebeğine eşinin, annesinin ismi olan Sultan ismini verecek olmasından dolayı aralarında yaşanan anlaşmazlığa da müdahale etti.

\'\'ELİF SULTAN OLACAK\'\'


Eşi hastanede olmayan genç anneye hitaben, "Eşine, Başbakan buraya geldi ve bu kızın adı \'Elif Sultan\' olacak dedi de. Benim yeğenimin ismi de Elif Sultan. Adını da kulağına öyle okudu de" ifadelerini kullandı.

İslam\'ın, \'memnun oldun mu\' sorusu üzerine ise genç anne, \'Evet memnun oldum. Çok sağolun. Sizleri gördüğüme de daha çok memnun oldum\' şeklinde cevap verdi.

\'\'BEYİNLE BARIŞ YAPMIŞ OLDUNUZ\'\'

Ardından Başbakan Davutoğlu, kucağındaki bebeğin her iki kulağına da ezan okuyarak bebeğe \'Elif Sultan\' ismini verdi ve "Allah ismini daim etsin. Beyinle de bu arada barış yapmış oldunuz. Bir ondan, bir senden" dedi.

Diğer bebekleri de seven Davutoğlu, "Allah bağışlasın" temennisinde bulunduğu ailelerin bebeklerine de altın taktı. Bir bebeğin üzerindeki sarı kırmızı renkleri taşıyan kıyafeti gören Başbakan Davutoğlu, \'Galatasaraylı mı babası\' sorusuna \'evet\' yanıtı alması üzerine \'Belli\' diyerek cevap verdi. Bebeğin kıyafetinin üzerinde \'maç var dediler 9 aylık yoldan geldim\' yazısını okuyan Davutoğlu ve beraberindekiler, bir süre güldü.

Davutoğlu, daha sonra bir başka ailenin, ziyaretçileri için hazırladığı anı defterini de imzaladı.

Kaynak: Sabah

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]