Küçük Şeyler'de satranç turnuvası yapıldı

Küçük Şeyler Anaokulu’nun 5 ve 6 yaş grupları için geleneksel olarak düzenlediği Satranç Turnuvası okulun etkinlik salonunda gerçekleşti.

Satranç Öğretmeni Rauf MUTİ rehberliğinde 2 farklı kategoride, 3 tur boyunca, 31 sporcunun centilmence mücadele ettiği yarışmalarda heyecanlı dakikalar yaşayan öğrenciler eğlenceli görüntülere sahne oldu.  Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Kurum Müdürü Cemre KURT satranç sporunun öğrencilere planlı hareket etme, konsantre olabilme, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme, prensiplerini kazandırdığını belirterek, öğrencilerin bu spora olan ilgisinden mutluluk duyduklarını belirtti ve turnuvaya katılan öğrencilere başarılar diledi.

Küçük Şeyler Anaokulu’nun  5 ve 6 yaş kategorilerinde düzenlediği turnuva velilerin izleyici olarak katılımıyla gerçekleşti. Turnuvanın 5 yaş Kategorisi’nde birincilik kupasını Ömer Deniz TAŞ, ikincilik kupasını Kıvanç Ceylan, üçüncülük kupasını Doruk Yılmaz, 6 Yaş Kategorisi’nde birincilik kupasını Zeynep Sena Demir ikincilik kupasını Damla Kartal, üçüncülük kupasını Aslıhan Yondemir aldı. Turnuva sonunda düzenlenen törenle turnuvada kazanan sporculara kupaları verildi.

Turnuva boyunca rakipleriyle centilmence ve kurallara uyarak yarışan sporcular “Furkan Aydın ve Asya Serdaroğlu” dostluk kupasını almanın sevincini yaşadı. Turnuvaya katılan tüm sporculara katılım madalyaları ve başarı belgeleri, turnuva sonunda emeklerinden dolayı Rauf Muti’ ye çiçek ve plaket takdim edildi.

Küçük Şeyler Anaokulu’ nun düzenlediği Satranç Turnuvası öğrencilerin satranç sporuna olan ilgilerinin artmasına ve deneyim kazanmalarına sebep oldu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]