Küçük esnaftan 'kermes' tepkisi

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, bahar mevsimi ile hareketlenen çarşı ve pazarda, çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütlerinin açtığı kermeslerin, ayakta kalma mücadelesi veren küçük esnafa çile çektirmeye devam ettiğini belirtti.

Başkan Akdardağan, özellikle son yıllarda sayıları hızla artan kermeslerin bakkal ve bayi esnafı başta olmak üzere tüm küçük esnafa zarar verdiğini kaydederek, “Bu kermesler amacı dışına çıkmış ve her cami altı, her muhit ve neredeyse her kaldırımda açılmaya başladı. Denetimi olmayan, isteyenin istediği gibi fiyatla satış yaptığı, hijyen koşulları gözetilmeyen bu tür satış yerleri küçük esnafın işleri baltalamaktadır. Siftahsız kapatan esnaflarımız, bu kermesleri gördükçe çileden çıkmaktadır. Hayır işi dışına çıkan bu kermesler bir taraftan işimize sekte vururken, bir taraftan da denetimsizliği beraberinde getirmektedir” dedi.

Bir taraftan zincir marketlerin, AVM’lerin, diğer taraftan kermeslerin esnafı iyice bunalttığına dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Bu tür kermesler haksız rekabeti tetiklemekte, kirasını, vergisini ödeyemeyen esnafımızı bunaltmaktadır. Kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda, havaların ısındığı bu günlerde boş arsalarda alışveriş çadırı kurularak satışı yapılan ürünler gözümüze çarpmaktadır. Kermeslere denetim gelmesi ve her önüne gelen stant açmamasını istiyoruz. Esnafımız sürekli denetim görürken, bu tür stantlar sağlığımız açısından da tehlike saçmaktadır. Oda olarak bu tür stantlara çeki düzen getirilmesi, gıda ürünlerinin satışı yapılırken denetimlerin attırılması, illa stant açılacaksa alışverişin küçük esnaftan yapılmasını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde yine sayıları artacak olan bu kermeslerin esnafını iyice bunaltmadan bu haklı isteğimize şehrimizin güzide yöneticilerinin kulak vermesini bekliyoruz” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]