Küçük Esnaf, Alışveriş Merkezlerine Tepkili

Adapazarı Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, şehirde ard arda açılan dev alışveriş merkezlerinin küçük esnafı bitirdiğini söyledi.

Adapazarı Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Sakarya'nın alışveriş potansiyelinin zaten belli olduğunu belirterek, "Yeni kurulan dev alışveriş merkezleri, biz küçük esnafın kazançlarına ortak olmuştur. Bu merkezlerin ışıltılı reklamlarına aldanan halkımız kredi kartlarıyla buralardan alışveriş yapmıştır. Kredi limitlerini doldurdukları için borçlanan halkımız zor günler yaşamaktadır. Bu dev alışveriş merkezleriyle rekabet edebileceğimizi açıklayan bazı başkanlarımız bugüne kadar kentte neden güç birliğini sağlayamadı." dedi.
Kabacan, ülke ekonomisinin dengesiz bir büyümeye doğru itildiğini vurgulayarak, "Ülke ekonomisinin temelini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımız önemine rağmen devlet tarafından yeterli desteği görmemektedir. Bizler ülke ekonomisi açısından devletten destek bekliyoruz. Vergi ve SSK primlerinde indirimler, ucuz kredi imkanları gibi önlemler bizleri yabancı sermayeye karşı ayakta tutacaktır." dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]