Kubilay'dan "kış lastiklerinizi takın" uyarısı

Sapanca Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Kubilay, ticari araçlarda kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2014 tarihinde başlayacağını belirterek sürücüleri uyardı.

Kubilay yaptığı açıklamada, uygulamanın can ve mal güvenliği bakımından önemini vurgulayarak, kış lastiğinin şehirlerarası karayollarında seyreden ticari araçlarda zorunlu olduğunu kaydetti.

Kış lastiği kullanımının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı\'nca hazırlanan yönetmelik ve buna bağlı genelgelerle düzenlendiğini anımsatan Kubilay, şunları söyledi:

"Şehirlerarası karayollarında seyreden; otobüs, minibüs , tanker, çekici, kamyonet ve A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmiştir. Önümüzde 10 günlük bir süreç var. Ticari araç kullanıcılarımızın hem kazaya mahal vermemeleri hem de cezai işleme maruz kalmamaları için bir an önce kış lastiklerini taktırmaları gerekiyor. Sürücülerimiz kış lastiğini takmış olmak için lastik kullanmasınlar. Aşınmış, ömrünü tamamlamış lastik kullanmak kazalara davetiye çıkaracaktır. Tüm şoför esnafımızın kazasız belasız bir kış sezonu geçirmelerini diliyorum."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]