Kronikleşmiş Elektrik Borcu Olanlar, Dikkat!

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Genel Müdürü Yunus Bekircan, mesken aboneleri ile sanayi çarşılarında ve alışveriş merkezlerinde ödeme disiplinini kaybeden kronikleşmiş borcu olan aboneler hakkında icra takibi başlatılacağını söyledi.

Bekircan, yaptığı yazılı açıklamada, il ve ilçe müdürlüklerinde borçlu abonelerin elektriklerini kesme işlemlerine ağırlık vermeye başladıklarını kaydetti.

Borçlarını ödemede iyi niyetli olan aboneler için taksit kolaylığı sağlanacağını ifade eden Bekircan, "Mesken, sanayi çarşısı ve alışveriş merkezlerinde ödeme disiplinini kaybeden ve kronikleşmiş borcu olan abonelerin, hukuk servislerinde icra takibi altına alınacak.Bu uygulama abonenin borç miktarını arttırıyor.Çünkü yasal olarak alınan avukatlık ücretleri ile harçlar ve yüksek oranlı temerrüt faizi bunda etken oluyor. Borçlu abonelerimizin icraya intikal ettirilmeden borçlarını ödemeye başlamaları menfaatlerine olacaktır." dedi.

Borçlu abonelere, elektrik faturalarının alt kısmında önceki dönem borcunu bildirdiklerini kaydeden Bekircan, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği gereği borçlu aboneye elektrik satışının durdurulacağının hüküm altına alındığını abonelerimizin bilmesi gerekir. İyi niyetli abonelerimize ödemelerini yapmalarıyla ilgili kolaylık tanıyoruz. Borçlular taksit kolaylığından yararlanabilirler. Elektrik borcu olan esnafın elektriğinin kesilmesi aşamasında ticari itibarını öne sürerek görevli personelimize itirazda bulunmasıyla sık karşılaşıyoruz. Ancak her işletme birimimiz alacaklarını tahsil etmekle görevli, ayrıca düzenli ödeyen abonelerimize kimsenin haksızlık etmeye hakkı yok. Ticari itibarını, düşünenlerin kurumumuza olan borçları konusunda duyarlı olmalarını ve borçlarının icraya sevk edilmeden önce işletmelerimize gelerek, borçlarını yeniden yapılandırmalarını istiyoruz. Ancak taksit yaptırarak ödemeyen abonelerimize kolaylık sağlayamayız. Taksidin taksidi olmuyor."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]