Krize Rağmen Kredi Vermeye Devam Edeceğiz

Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Öztürk, krize rağmen kredi verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

Öztürk, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Küresel Krizin Avrupa ve Türkiye'ye Yansımaları' konulu konferansta yaptığı konuşmada, krizin Amerika'da 2007'nin başından beri konuşulmaya başlandığını, ancak bu boyuta geleceğini kimsenin beklemediğini kaydetti.

Yapı Kredi Bankası olarak en büyük avantajlarının kriz gelmeden önce 2007 Ağustos ayında 1 milyar dolar sermaye arttırımı yaptıklarını ifade eden Öztürk, "Bu krize güçlü girmemizi sağladı. Bu bizim avantajımız oldu. Piyasanın içindeyiz. Piyasanın dışına çıkmadık, çıkmayacağız. Kredi vermeye devam edeceğiz. Tabi ki daha tedbirli olmak orundayız, daha muhafazakar olmak zorundayız. Biz bankalar bireylerin ve şirketlerin gelecekteki gelirlerini bu günden peşin ödüyoruz. Bu bakımdan kredi verirken daha dikkatliyiz . Ancak piyasanın içindeyiz ve içinde olmaya devam edeceğiz. Krizi bu şekilde aşacağız." diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]