Kristal Su Sapanca Fabrikası yeni yüzüyle hizmet verecek

1990 yılında Sakarya’nın Sapanca ilçesinde kurulan Kristal Su Fabrikası, 8 milyon TL değerindeki yenileme çalışmalarının ardından yeni yüzüyle hizmet verecek.

Kristal Su Sapanca Fabrikası, başta üretim ve genel anlamda yapmış olduğu yenileme çalışmalarının ardından Kristal Kola CEO’su Burak Erdoğan ve bölge müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen açılışla birlikte yeni yüzüyle birlikte hizmet vermeye başladı. CEO Burak Erdoğan, Kristal Su Sapanca Fabrikası Müdürü Ahmet Ferik ve bölge müdürleri ile fabrikayı gezdi.

Yenilenen yüzüyle hizmete devam edecek olan Kristal Su Sapanca Fabrikası\'na toplamda 8 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirten fabrika müdürü Ahmet Ferik, yapılan yeniliklerle birlikte fabrikanın bir saatte 45 bin şişe su üreteceğini söyledi. Suyun en büyük özelliğinin tek kaynaklı olduğunu ifade eden Ferik, “Samanlı Dağları’nın eteğinde kurulu olan fabrikamız, Samanlı Dağları\'nın yaklaşık bin 500 metre rakımından çıkıp burada vatandaşlarımıza şişelenerek üretim sonrasında gönderilmektedir. Samanlı Dağları\'nın bin 500 metreye yakın yüksekliğinde, kayaların arasından çıkan kaynağımız isale hattı dediğimiz hatla hava ile temas etmeden tamamen kapalı ortamda 14 kilometrelik bir yol kat ederek işletmemize ulaşmaktadır. Suyumuzun özelliği tek kaynaklı olmasıdır. Yenilenme çalışmalarını tamamladık ve bugün şu anda tekrar üretimimize başlamak üzereyiz. Son teknoloji ile üretime devam edebilmek adına yenilikler yaptık. Tabandan tavana kadar çalışmalarımızı tamamladık. Önleyici maddeler ile yüzeyleri kapladık. Suyun kalitesi ve kapasitesi ile ilgilendiren faktörlerle ilgili tedbirlerimizi aldık. Eskimiş olan su hatlarımızı paslanmaz kromlarla yeniledik. Makine yatırımlarımız da oldu” ifadelerini kullandı.

Ferik, fabrikanın esas özelliğinin ürünlerin kaynağından sofraya kadar havayla ve insan eliyle hiçbir şekilde temas etmemesi olduğunu söyledi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]