Kredi kartına getirilecek sınırlama öncesi, satışlar arttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlandırılmasına yönelik düzenlemesine tepkiler devam ediyor.

Akyazı ilçesinde telefon satışı yapan bayilerde ise yasanın yürürlüğe gireceği Şubat ayı öncesi kredi kartlarıyla satışlar hız kazandı. Telefon almaya niyeti olmadığı halde yasanın yürürlüğe girecek olmasından dolayı fazla taksit imkanından yararlanmak için cep telefonu aldığını belirten tüketici Ümit Şentürk, “Telefon almaya niyetim yoktu. Sınırlama geleceğini duydum geldim. Saçma sapan buluyorum kredi kartı bizim her şeyimiz. Maaşımızın yetmediği yerde kartımızı kullanıyoruz” diye tepkisini gösterdi.

Cep telefonu bayisi Recep Saraç da çıkan yasayla ilgili vatandaşların ve kendilerinin mağdur olacağını ifade etti. Saraç, “Düzenleme uygulamaya geçtiği takdirde sektörde büyük bir krize yol açacaktır. Distribütörlerimizin vermiş oldukları imkânları müşterilerimize sunuyorduk. Kredi kartına taksitlendirme yapılmayacağını duyan müşterilerimiz son cihaz alımını yapıyorlar. Bu bizim işlerimizde artış sağladı“ dedi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlandırılmasına karşı piyasada art niyetli kişilerin olduğuna vurgu yapan Recep Saraç, “Kredi kartlarını pos cihazlarından geçip parayı döndürüp piyasaya süren kişilerin ayırt edilmesini istiyoruz. İllegal işlerden para kazananlar bizleri kirletiyorlar, yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]