KPSS Adayları ÖSYM ve Postanın Azizliğine Uğradı

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 2008 Ortaöğretim Önlisans düzeyinde sınava girecek olan adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve postanın azizliğine uğradı.

Sakarya'da sınava girecek yüzlerce öğrenci, giriş belgeleri ulaşmadığı için ÖSYM temsilciliklerine akın etti. Lise ve Önlisans mezunları için yapılan KPSS sınavına başvuran adaylar 26 Mayıs-27 Haziran 2008 tarihleri arasında müracaatlarını yaptı. Sınav için adaylar, 35 YTL ödedi ve kendilerine giriş sınav belgeleri postalanmaya başladı. 21 Eylül 2008 tarihinde yapılacak olan sınava girecek olan bazı adayların sınav giriş belgeleri, ÖSYM ve postadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle adreslerine ulaşmadı. Sınava giriş belgesi eline ulaşmayan yalnızca Sakarya'da 500 civarında aday ÖSYM temsilciliklerine başvurdu. Adaylar sınav giriş belgelerini tekrar 3 YTL ödeyerek alabildi. Bilgi almak için ÖSYM Genel Merkezi'ni arayan bir çok aday ise santralin yoğun olması nedeniyle yetkililere ulaşamadı.

Sınav belgesi ulaşmayan adaylardan Cemal Özkaya, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, adres değişikliği yapmamasına rağmen giriş belgesinin eline ulaşmadığını söyledi. ÖSYM temsilciliğine başvurarak giriş belgesini alabildiğini anlatan Özkaya, "Giriş belgem adresime ulaşmadı. Postada araştırdım yine de belgeme ulaşamadım. Bunun üzerine ÖSYM temsilciliğine başvurdum. 3 YTL ödeyerek giriş belgemi alabildim. Ben çalışıyorum ve işimi bırakıp belgemin peşine düştüm. Mağdur olduğum halde benden 3 YTL ücret alıp belgemi veriyorlar. Benim gibi yüzlerce aday var. Bu soruna çare bulunsun." dedi.

Sakarya PTT Başmüdürü Yılmaz Demir ise ÖSYM tarafından postalanan giriş belgelerinin tahahütlü olarak gönderilmediğinden takibini yapamadıklarını söyledi. Giriş belgesi eline ulaşmayan çok sayıda adayın kendilerine müracaat ettiği kaydeden Demir, şunları söyledi: "Bazı adayların belgeleri adres değişikliği gibi nedenlerden dolayı kendilerine ulaştırılamadı. Biz bu kişilerin mağdur olmalarını engellemek için belgeleri bizde olan adayların isimlerini basın yoluyla duyurduk. Ayrıca muhtarlara da konuyu ilettik. Bizim girişimlerimiz sonucu çok sayıda aday posta merkezine gelerek belgelerini aldı. Ancak bazı adayların belgeleri hiçbir şekilde ellerine ulaşmamış. Biz tahahütlü olarak gönderilmediği için postanın takibini yapamıyoruz. Bu sorun gönderenden kaynaklanıyor."

ÖSYM'nin bu tür giriş belgelerini tahahütlü ya da APS ve kargoyla göndermesi durumunda adayların postanın takibini rahatlıkla yapabileceğini anlatan Demir, "ÖSYM maliyeti ucuz olduğu için belgeleri normal postayla gönderiyor. Ancak belgeler taahhütlü ya da APS ve kargo ile gönderilirse yaşanan bu sorunlar aşağıya çekilebilir." diye konuştu. ÖSYM yetkilileri ise konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]