Köyün mera arazisinin satış hikayesi, filmlere konu olacak türden

Geyve İlçesi, Akıncılar Köyü\'nde 15 dönüm arazisinin bir kişiye satılması hikayesi filmlere konu olabilecek türden.

2007 yılında köyün 100 yıllık merasından 15 dönümlük bir kısmı tapu kadastro çalışması sırasında P.A. isimli kişinin üzerine tescil edildi. Ancak bundan ne muhtarın ne de köylünün haberi oldu. Öyle ki mera arazinin satıldığı, 7 yıl sonra alan kişinin başka birine satmasıyla ortaya çıktı. P.A. ise araziyi ismini vermediği bir kişiden parayla aldığını, aldığı kişinin öldüğünü söyledi. 7 yıl sonra meralarının satıldığını öğrenen ve işin içinden çıkamayan köylüler ise satışın iptali ve sorumluların cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"
30 Mart’tan sonda bu yerler belediyenin sorumluluğuna girecek"

Köy muhtarı Cevat Korkmaz, köyden tapu kadastro geçerken mera arazisinin birimleri tarafından peşkeş çekildiğini söyledi. Bu olaydan arazinin başkasına satılması sonrasında haberler olduğunu ifade eden Korkmaz, “ Ama, bunu tapu kadastrodaki adam mı yaptı ama bir başkası mı yaptı, tapu P.A’nın üzerine geçmiş. Orası 100 yıldan beri mera arazisi. Ekilme biçilme yok. P.A ise birisinden aldığını, aldığı kişinin öldüğünü söylüyor. Bende o kişiye kim olduğunu, ölüsünü, dirisini getirin dedim, kimden aldıysan. Mal Müdürlüğü’ne evrakları, kayıtları verdim. 30 Mart’tan sonda bu yerler belediyenin sorumluluğuna girecek. 30 Mart seçimlerinden sonra belediye müdahil olacak. Köylünün iddia ettiği gibi ben satmadım, yemedim, savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar.” diye konuştu.

Akıncı köylüleri ayrıca, Geyve Kaymakamlığı’na yazılı müracaata bulunarak mera arazisinin köye yeniden iadesinin sağlanmasını istedi. Akıncılar köyü hudutları içerisinde yer alan Doruk mevkiindeki 172 ada da bulunan 15 dönümlük mera arazisinin 2007 yılında yapılan kadastro çalışması ile P.A adına tescil edildiği belirtilerek, bu kişinin daha sonra bu yeri E.M.Ö adlı kişiye sattığı bilgisi verildi. Söz konusu olayla ilgili köy muhtarı Cevat Korkmaz ile irtibata geçildiği belirtilen yazıda şu ifadelere yer aldı: "Cevat Korkmaz’dan muhtarlık olarak olaya müdahil olmasını, hukuki süreç başlatmasını talep ettik. Ancak muhtarımızın 30 Mart seçimlerinden sonra belediye tarafından takibinin yapılacağı, kendisinin dava açamaya gerek olmadığı tarzındaki yaklaşımı devam etmektedir. Mülki amir olarak sizden köy meramızın tekrar köyümüze kazandırılması, zaman aşımından kaynaklanacak mağduriyetin önlenmesi için hukuki sürecin bir an önce başlatılması hususunda köy muhtarlığına emir ve talimatlarınızı arz ederiz."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]