Koyun, Biri İki Başlı 3 Yavru Dünyaya Getirdi

Sakarya'nın Geyve ilçesinde bir koyun, biri iki başlı 3 yavru dünyaya getirdi. Veterinerler tarafından gerçekleştirilen zor doğum cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi. Doğum sırasında veterinerler iki başlı kuzunun kafasını koparttı.

Geyve ilçesine bağlı Eşme köyünde hayvancılık yapan Cafer Eroy'un Sakız isimli koyunu rahatsızlandı. Gebe koyunu bir araca bindiren Eroy, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne götürdü. Koyunun doğum yapmakta zorlandığını gören veteriner hekimler Murat Keferi ile Alper Zezer, hemen sağlıklı bir doğum için çalışmaya başladı. İkinci yavrunun doğumu sırasında veterinerler gördüğü manzara karşısında şok oldu. İki başı gören veterinerler önce iki yavru birden geldiğini zannetti. Başları çeken veterinerler koyunun zorlanması üzerine başları geri iterek yavru kuzunun ayaklarının çıkmasını sağladı. Ayakları iple bağlayan veterinerler ilkel yöntemle bir sopa yardımıyla ayakları çekerek çıkarmaya çalıştı.

Koyun doğum sırasında can çekişirken veterinerler tarafından çekilen yavru kuzunun başından biri koptu. Gövdeyle birlikte kopan baş bir kenara atılırken üçüncü yavrunun doğumuna başlandı. Koyunun 3. yavrusu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirildi. İki sağlıklı kuzu dünyaya getirildi. İki başlı yavru ise başının doğum sırasında gövdeden kopması sonucu olay yerinde öldü.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]