Köylerimiz Şenleniyor

Büyükşehir Belediyesi, sınırları içerisindeki köy ve mahallere oyun parkı yapıyor. İlk etapta 60 köyde oyun grubu kuracaklarını söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, "Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız bizden yoğun bir şekilde çocuk oyun grubu talebinde bulunuyorlardı. Biz de hemen bir çalışma başlattık. İlk etapta 60 yerde oyun grubu kuracağız. Daha sonra kalan yerlerde de yapım çalışması gerçekleştireceğiz" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Büyükşehir sınırları içerisindeki köy ve mahallelere çocuk oyun parkı kuruyor. İlk etapta 60 yerde oyun grupları kurulacak ve daha sonra kalan yerler için çalışma gerçekleştirilecek. 60 adet oyun grubu için 12 Mart'ta ihaleye çıkacaklarını ve ihale işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Büyükşehir sınırlarımız içerisindeki mahallelerimizde ve bağlı köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız yoğun bir şekilde çocuk oyun parkı için talepte bulunuyorlardı. Biz de belediye olarak bu taleplere karşılık bir çalışma başlattık. İlk etapta 60 yerde oyun grubu inşa edeceğiz. 60 adet oyun grubu için 12 Mart'ta ihale ihaleye çıkıyoruz. İhale çalışmalarının tamamlanmasının ardından hemen yapım çalışmalarına başlayacağız" dedi.

İlk etap çalışmasının tamamlanmasının ardından kalan yerler için de çalışma yapacaklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, köylerin ve mahallelerin şenleneceğini söyledi. Başkan Toçoğlu, "Kuracağımız oyun grupları kuleli olacak. Oyun gruplarını içerisinde kaydırak, salıncak ve tahterevalli gibi oyun araçları yer alacak. Ayrıca oyun gruplarının yapımı tamamlandıktan sonra oyun alanının etrafı bordürle çevrilip oyun alanının içi kum havuzu şeklinde olacak. Çocuklarımızın eğleneceği bu oyun alanlarının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]