KOSGEB'in yarışmasında Sakaryalı firma finale kaldı

Başarılı işletmelerin ve girişimcilerin ödüllendirilmesi amacı ile düzenlenecek olan “KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri” 2013 programına Türkiye genelinden 3.058 online başvuru yapıldı. Sakarya’dan Kromel Makine San. Tic. A.Ş. finale kalmayı başardı.

Firma yetkilileri ile bir araya gelen KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ödül töreninde üç ana başlık olduğunu belirtti. Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü, Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri, Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri.

3.058 adet online başvuru


KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Yarışmasında 2013 yılında Türkiye genelinde 3.058 adet online başvuru alındığını belirten Yılmaz, yapılan başvurulardan 1.925 tanesi Hizmet Merkezi Müdürlüklerimizce kabul edildi dedi. Başvuruları kabul edilen işletmeler arasından Değerlendirme Komisyonu tarafından 40 finalist seçildiğini ve Sakarya’dan  “Kromel Makina San. Tic. A.Ş.”nin  Yılın Başarılı KOBİ Ödülü kategorisi; Yılın İnovatif KOBİ Ödülü dalında finale kaldığını belirtti.

Kromel Makine

Kromel, 1980 yılında, bir aile şirketi olarak, süt işleme tesislerine ve gıda endüstrisine hizmet vermek amacıyla üretim hayatına başlamış bir firmadır. Bugün, Türkiye’de tüm süt ve gıda sanayi sektöründeki firmaların makine ve ekipman ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde lider bir kurum haline gelen KROMEL, 1980’den günümüze Ar-Ge, tasarım ve ürün geliştirme çabalarına paralel olarak gelişme göstermiş olup, Türkiye’de Gıda sanayinin önderi olarak yurtiçi ve yurtdışında ilerlemektedir. Portföyünde; içme sütü, kaşar, beyaz, gouda, mozzarella, hellim, eritme, krem, dil ve örgü peyniri çeşitleri, yoğurt, ayran, smetana, kefir, meyveli yoğurt, tereyağ, kaymak ürünleri için üretilen makine ve ekipmanlar yer almaktadır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı ödül töreninde Kromel Makine’nın seçilmesi halinde ödülünü Kasım ayında Başbakanın elinden alacak. Ödülü Sakarya’ya getirmek istediklerini belirten KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz, Yüksek katma değer ve istihdam oluşturan başarılı KOBİ ve Girişimcilerin kamuoyuna tanıtılması açısından ödül töreninin büyük öneminin olduğunu vurguladı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]