KOSGEB başvuruları devam ediyor

Adapazarı Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) arasında imzalanan Girişimcilik Kursu başvuruları devam ediyor. Başvurular 27 Ekim Pazartesi günü sona erecek.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve Sakarya İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü İsmet Yıldız arasında yapılan protokolle, Bilgi Evi’nde verilecek olan Girişimcilik Kursu 3 Kasım’da başlayacak. Kurs sonrası sertifika almaya hak kazananlar KOSGEB’ten kendi işini kurabilmek için kredi başvuru yapma hakkı kazanacak.

Sakarya çok iyi

Başvurularda plana dökülerek hazırlanan projeleri destekleyeceklerini ifade eden (KOSGEB) Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yıldız, “Sakarya’da KOSGEB hizmet anlamında oturmuş durumda. Ciddi başvurular almış durumdayız. Bu güne kadar Sakarya’da 250’si kadın girişimci olmak üzere 500 girişimci KOSGEB’ten yararlandı. Sakarya bu anlamda çok yol kat etti. İlçelere kadar ulaştık. Şimdi köylere kadar yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. KOSGEB’in bir başlangıç sermayesi gibi girişimcilere desteği olacak. Sakarya’daki gidişat bizleri sevindiriyor. Adapazarı Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Dişli de, her zaman yanımızda oluyor.”dedi.

Kimler başvurabilir?

Kurs sonrası sertifika almaya hak kazananlar kendi işini kurmak için KOSGEB\'e kredi başvurusu hakkı kazanacak. Yapılan iş planı başvuruları KOSGEB kurulu tarafından incelenerek desteklenecek. Kursa, eğitim, sağlık, tarım, hayvancılık, emlak ve eğlence mekanı dışında projesi olanlar başvurarak eğitime alınacak. Projesi kabul edilenler KOSGEB tarafından verilecek kredi ile iş kurma imkanı bulacak.

Müracaat yeri

Kendi işini kurmak isteyenler müracaatları Adapazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne yapabilecek. 27 Ekim’de sona erecek başvurular sonrasında projesi kabul edilenler için 3 Kasım tarihinde Adapazarı Belediyesi Bilgi Evi’nde 2 haftalık eğitim görecek. Eğitimler hafta içi sabah:09.30 ile 15.30 saatleri arasında olacak.


9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]