Kösemusul: "Yerli otomobile en hazır il Sakarya"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın Ford Otosan Yeniköy Fabrikası açılışında tekrar dile getirdiği yerli otomobil için Sakarya\'nın en hazırlıklı il olduğunu belirten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Yüz yıllık otomotiv öykümüzle ve gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarla yerli otoda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Yerli otoya en hazır il, bizim şehrimiz.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın Ford Otosan Yeniköy Fabrikası açılışındaki sözleri , yerli otoda babayiğitlere ev sahibi olmak isteyen ve bu alanda önemli çalışmalara imza atan Sakarya\'yı heyecanlandırdı.

"Yerli Otoda Müjde Başbakandan"

Başbakan Erdoğan\'ın, “Yerli otomobil markası geliştirmemiz konusunda bir teklifin ve hatta ısrarım var. Yerli otomobil markası konusunda itirazlar var, eksikler konuşuluyor. Ancak artık biz Türkiye\'nin sadece teknoloji sadece kullanan değil, geliştiren bir ülke olmasını istiyoruz. Ar-Ge çalışmalarına verdiğimiz desteği biliyorsunuz. 1 milyar doları aşan yatırım olduğunda vergideki kesintimiz çok daha yükseklere tırmanacak. Şu anda arkadaşlarımız çalışmasını yapıyor çok yakında da müjdesini vereceğiz.” sözleri üzerine SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul bir açıklama yaptı.

"Sakarya hazır"

Otomotiv sektöründe Sakarya\'nın çok önemli çalışmalara imza attığının altını çizen Başkan Kösemusul, “Yüz yıllık otomotiv öykümüzle ve gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarla yerli otoda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Kararlı yatırımcıya hazırlık çalışmalarımız var. Sakarya\'da, çeşitli motorlu kara taşıtlarının ve her türlü parça ve aksam yan sanayisinin üretimini geliştirmeye hizmet etmek, otomotiv sanayiinde kullanılan ile bunları yapacak araç ve gereçlerin Sakarya içinden temin edilmesini teşvik edecek çalışmalar yapmak ve üyelerinin haklarını korumak amacı ile "Otomotiv Sanayicileri Çalışma Grubu" oluşturuldu. Çalışma Grubu ilimizin otomotiv sektöründe ana ve yan sanayinin gelişimine yönelik çalışmalarına başladı.” diye konuştu.

"Ferizli Seyifler Bölgesi\'nde Otomotiv İhtisas OSB"

Başkan Kösemusul OSB müjdesi de verdi. Kösemusul, “Otomotiv şehri olacağına inandığımız Sakarya\'da, Ferizli ilçemizin Seyifler Bölgesindeki 4 bin 500 dönüm alanda Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarını başlattık.” dedi.

"TOSB\'dan Otomotiv İhtisas OSB\'ye talep"

Otomotiv çalışmalarını kısaca aktaran Başkan Kösemusul, “Yatırımcıların gözdesi olan ilimize talepler gelmeye devam ediyor. Otomotiv yedek parça sanayicilerinin faaliyet gösterdiği tek Global İhtisas OSB olan TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri Odamızı ziyaret etti. Katılımcı sanayici üyelerinin öz kaynakları ile finanse edilen TOSB, ülkemize önemli hizmetler sunmayı sürdürürken Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgemizde yatırımcı olarak Müteşebbis Heyetinde yer almak istiyor.  TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) gibi otomotiv sektörünün erbabı olarak nitelendirebileceğimiz bir grubun yatırım ortaklığına tüm memnuniyetimizle ev sahipliği yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

"TEKNOKENT"

TEKNOKENT çalışmalarına da değinen Başkan Mahmut Kösemusul, “Üreticilerimiz artık kendilerine “verilen tasarımı daha ucuz fiyata yapmaktan”, “kendileri tasarlar” düzeye gelmek istemektedirler. Bu bağlamda iş adamlarımızın ortağı olduğumuz TEKNOKENT bağlantılı projeler ve Ar-Ge çalışmalarına yönlendirilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Sakarya TEKNOKENT\'in ulusal platformda elde ettiği başarılar da güvenimizi perçinlemektedir.” diye konuştu.

"Sakarya otomotiv sektöründe ihtiyaçlara cevap verecek konumdadır"

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul son olarak, “Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz,  otomotiv ana sanayi ve tüm bölgenin yan sanayi ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Sakarya\'mızın otomotiv konusundaki başarılı hikâyesi, işçilikteki el yatkınlığı ve olumlu algısı inşallah şehrimizi önemli bir üs haline getirecektir. Türkiye, kendi markasıyla araba üretecek konuma gelmiştir. Bunun yeri de Sakarya\'dır. Ülkemizin 100. yılı hedeflerine ulaşabilmesi için mevcut üretimin katlanması gerekiyor ve lojistik merkezlerle yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Bu anlamda da Endüstri Meslek liselerimiz ve Sakarya üniversitesinde 3+1 ve 7+1, UMEM ve UMDE Projeleriyle diğer illere göre fark oluşturuyoruz. Sakarya\'mız otomotiv sektöründe ihtiyaçlara her anlamda cevap verebilecek konumdadır. Yerli otoya en hazır il, bizim şehrimiz.” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]