Kösemusul, yeniden aday olacağını açıkladı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclisi, mevcut yönetimi ve üyeleri ile son toplantısını yaptı. Adnan Borazancıoğlu başkanlığında yapılan toplantıda veda ağırlıklı konuşmalar dikkat çekti. 

Mecliste konuşan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetime yeniden aday olduğunu belirtti. 4 Mayıs’ta komite ve meclis üyeliği seçimlerinin yapılacağını ve kendisinin komiteden seçilmesi durumunda yönetim için yeniden aday olacağını da kaydeden Başkan Kösemusul, “Allah nasip ederse yeniden bu göreve talibim. Seçimlerin demokratik kurallara uygun olarak, hakça yapılması açısından üzerimize düşeni hassasiyetle yerine getirdik. Bugüne kadar kanuna, mevzuata ve kurallara uygun hareket ettik. Her zaman objektif olduk. Tek isteğimiz tüm seçimlerin hak ve adalet içerisinde kurallara uygun olarak gerçekleşmesi” dedi.

Oda Akreditasyon Modeli kapsamında denetlenen SATSO’nun A Mükemmellik seviyesinde puan aldığını da hatırlatan Başkan Kösemusul, “Uzmanlaştırılmış Meslek Eğitim Merkezleri Uygulamasında Türkiye ikincisiyiz. Üniversitemiz Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören öğrencilerimiz ile başlattığımız 3+1 Eğitim Modeli, Türkiye’de örnek oldu. 3 bin 700 Meslek Yüksek Okulu öğrencisi, bilgi ve deneyimlerini bu sistemle pekiştirme imkanına kavuştu. Ticaret hacmimiz arttı. 2013 Mart ayı rakamlarına göre ihracatta 10. Sıradayız. Hedefimiz ilk 5 içerisine girmek” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul’un konuşmasının ardından söz alan Bülent Yılmaz, 2 dönemdir meclis üyeliği yaptığını ve üçüncü dönem içinde de yer almak istediğini belirterek, “Meslek komitemde 3 liste çarpışacağız. Herkese teşekkür ediyorum. Meclis üyeliğim süresince kalp kırdıysam özür dilerim” diyerek helallik istedi.

4 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde herkese başarılar dileyen Fikri Keleş ise, işlerinin yoğunluğundan dolayı meclis üyeliği için yeniden aday olmayacağını açıkladı. Hiç kürsüye çıkmayan meclis üyeleri olduğunun da altını çizen Keleş, “Bu kürsüden temsil ettiğimiz komitelerin sorunlarını dile getirmeliyiz” dedi.

Sanayi ve ticaret erbabı ile çok kozmopolit bir meclis çatısı altında yer aldıklarını kaydeden Birol Öner ise, esnaf ve tüccarın ayrımını yaparak bir sicil kaydının oluşturulması gerektiğini söyledi. Öner hatta sanayicinin tamamen ayrı bir yapılaşma içerisinde olması gerektiğini de ileri sürerek, “Tüccar ile sanayici, doktor ve avukat gibi farklılar. Aynı bünyede yer almamalılar. Bu yönde düzenlemeler yapılması gerek” dedi.

Meslek komitelerinin sorunlarının yer aldığı bölümde söz alan Kenan Taçyıldız, doğum izninin 6 aya çıkartılmasının özellikle sözleşmeli olarak çalışan personeli olumsuz etkilediğini belirterek, “Örneğin biz 12 aylık sözleşme yapıyoruz. Bunun 6 ayı doğum iznine giderse, nasıl 12 aylık sözleşme yapacağız. Devlet bunu karşılayacak mı?" dedi. Taçyıldız, dershanelerin kapatılmasına yönelik yapılan çalışmaları da bir kez daha eleştirerek, “Dershaneler kapanırsa olan garibanın çocuklarına olur. Zengin özel ders alarak açıklarını kapatır, ya gariben ne yapacak. Dershanelerde ders saati 5 liradan bile az. Üstelik dershaneler ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız burs veriyor. Kapatılması büyük yanlış” şeklinde konuştu.

Özlem Topçu ve Mehmet Yılmaz da birer veda konuşması yaptı. Yapılan dilek ve temennilerin ardından, meclisin 4 yılını içeren bir sunum yapıldı.

Meclis toplantısının ardından Tunatan’da düzenlenen yemekte, 2009-2013 yılı SATSO meclis ve komitelerinde görev alan üyelere plaket verildi. SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, meclis ve oda organlarında görev yapan üyeleri tek tek kutlayarak, 4 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin camia için hayırlı olmasını dilediler.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]