Kösemusul: "Yatırım ve ihracat hamlelerimiz sürecek"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, iş adamlarından oluşan 65 kişilik heyet ile Kosova’da İş Forumu’na katıldı, bir dizi temaslarda bulundu. Rektör Elmas’ın da yer aldığı heyetin başkanlığını yapan Vali Coş, iş adamlarını Sakarya’ya davet ederken, Başkan Kösemusul, “Faydalı bir çalışma olduğu inancındayız. Sakarya olarak yatırım ve ihracat hamlelerimiz sürecek” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Kosova\'nın tarihi şehri Prizren’de Avrupa ve Balkanlar’daki 11 ülkeden yaklaşık 300 iş adamının yer aldığı, ilk kez uluslararası düzeyde tertiplenen “Prizren İş Forumu 2014” organizasyonuna katıldı. Kosova Cumhuriyeti Bakanları, Prizren Belediye Başkanı ve STK’ların yer aldığı İş Forumu çerçevesinde, Kosovalı 87 şirketin katılımıyla düzenlenen fuarda, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak yatırım imkânları konuşuldu. Kosova organizasyonuna, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Sakarya\'nın müteşebbis işadamları katıldı.

Prizren Zeytar Derneği, Sofra Derneği, Prizren Esnaf ile İş Adamları Derneği ve Prizren Belediyesi’nce düzenlenen ve Sakaryalı firmaların yer aldığı Yerel Ürünler Fuarı’nın açılışına katılan heyet, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’dan ayrıntılı bilgiler alırken, organizasyon kapsamında, Prizren Belediye Başkanı Ramazan Muja, Büyükelçi Songül Ozan, Kosova Mamuşa’nın Türk Belediye Başkanı Arif Bütüç ve Sakarya’dan Kosova’da önemli yatırımlara imza atan Orhan ve Erdal Şenkardeş de fabrikalarında ziyaret edildi. Organizasyon ile ilgili düşüncelerini aktaran Vali Hüseyin Avni Coş, Sakaryalı iş adamlarının üretim ve istihdamda olumlu neticeler alacaklarına olan inancını dile getirerek İş Forumu’na katılan tüm iş dünyasını Sakarya’ya davet etti. Prizren Devlet Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzalayan SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirirken SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise misafirperverlik için organizasyon komitesine teşekkür etti.

Dost ve kardeş ülkelerle her zaman beraber olacaklarını belirten Başkan Kösemusul, “Kosova’nın ve bölge ülkelerinin yatırım imkânlarını inceledik. Faydalı bir çalışma olduğu inancındayız. Kosova ziyaretimizde kurduğumuz dostlukların kalıcı işbirliğimizin temeli haline gelmesini diliyorum. Sakarya olarak yatırım ve ihracat hamlelerimiz sürecek, şehrimizin ekonomisi her geçen gün büyümeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]