Kösemusul, ihracatta Sakarya'nın ilk beşte olmasını istiyor

Temmuz\'da 258 milyon 246 bin dolarlık dış satımla en fazla ihracat yapan 8\'inci kent Sakarya, bu alanda ilk 5\'e girmeyi hedefliyor.

Kentte geçen yılın ilk 7 aylık döneminde 1 milyar 150 milyon 343 bin dolar dış satım gerçekleştirildi, bu yılın aynı döneminde ise ihracat yüzde 48\'lik artışla 1 milyar 704 milyon 895 bin dolara çıktı. Geçen yıl temmuzda da 224 milyon 53 bin dolar ihracat yapan kent, dış satımını geçen ay yüzde 16\'lık artışla 258 milyon 246 bin dolara yükseltti.

Hazirana göre temmuzda ihracatını yüzde 21,78 artırarak dikkatleri üzerine çeken kent, 9\'unculuktan 8\'incilğe çıktı.

"Sakarya, vites yükseltiyor"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, iş dünyası olarak çevreye duyarlı, sanayisini ve tarımsal gücünü yükselten, kaliteli eğitim, sıfır hata politikasıyla üretim yapan, güçlü istihdamıyla Türkiye’nin yıldızı Sakarya için aktif ve gayretle çalıştıklarını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisince (TİM) açıklanan verilere göre kentten dış satımın hızla yükseldiğine dikkati çeken Kösemusul, "Türkiye’de ihracatta ilk 5 il arasına girmeyi hedefleyen Sakaryamız temmuzda 258 milyon 246 bin dolar dış satım yaparak, 9\'unculuktan 8\'incilğe yükselerek hedefine yaklaştı. Rekor artışlarla, ihracatını en çok artıran il olmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kösemusul, Sakarya’nın bu yılın ilk 7 ayında geçen yıla göre yüzde 48\'lik artış gösterdiğini belirterek, 2013\'ün ocak-temmuz döneminde 1 milyar 150 milyon 343 bin dolarlık dış satımın bu yılın aynı döneminde 1 milyar 704 milyon 895 bin dolara yükseldiğini kaydetti.

Geçen aya göre kentin temmuz ihracatında yüzde 21,78 artış yaşandığına işaret eden Kösemusul, sözlerini şöyle tamamladı

"Sakarya, vites yükseltiyor. Bu rakamlar da Sakaryalı\'nın emeğinin sonucudur. Ülke içinde ve dışında sergilediği başarılarla takdiri hak eden, yerel değerlerine sahip çıkarak evrensel değerleri yücelten, azmi ve kararlılığıyla tüm insanlığa hizmet için gayret sarf eden, sorumluluk bilinci ve aidiyet duygusuyla yatırımlarını sürdüren, şehrimiz ekonomisine büyük değer katan, dayanışmanın, beraberliğin, kardeşlik ortamının sağlanmasında en büyük paya sahip güzel Sakaryamızın büyüme sürecini hızlandıran tüm iş dünyamıza, kadın ve genç girişimcilerimize şükranlarımı sunuyorum."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]