Kösem Sultan oyunu büyük ilgi gördü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri Tiyatro Buluşmaları kapsamında Turan Oflazoğlu’nun yazdığı, ‘Kösem Sultan’ isimli oyun, Sakaryalılarla buluştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, oyuncuların başarılı performansları göz doldurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri, tüm hızıyla devam ediyor. Tezhib sergisi ile başlayan; konserden konferansa, söyleşi ve imza günlerine kadar birçok programı Sakaryalılarla buluşturacak olan Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri, Tiyatro Buluşmaları’na ev sahipliği yaptı. Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikte, İstanbul Şehir Tiyatrolarının ‘Kösem Sultan’ isimli oyunu, Sakaryalılarla buluştu.

Engin Uludağ’ın yönettiği, Şebnem Köstem, Kayra Erkmenkul, Zeynep Özyağcılar, Burak Davutoğlu, Münir Kutluğ ve Yalçın Avşar gibi önemli isimlerin performanslarını sergilediği oyunda, Sultan İbrahim\'i öldürttükten sonra torunu Sultan Mehmet\'i tahta oturtan Kösem Sultan\'ın iktidar tutkusu ve kendi çıkarı uğruna halkın ve devletin bekaasını hiçe sayması muhteşem performanslar ile anlatıldı. AFA Tiyatro sahnesini dolduran Sakaryalılar, güzel bir oyun izlemenin keyfini yaşadı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]