Koruyucu aile sayısı yüzde 110 arttı

Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürü Kerem Toprak, Gönül Elçileri Projesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 25 olan koruyucu aile sayısının yüzde 110 artarak 51\'e yükseldiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın eşi Emine Erdoğan\'ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve vali eşleri tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci adımı olan ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi\'nin tanıtım toplantısı Arya Otel’de yapıldı. Toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, eşi Emine Hayriye Büyük, vali yardımcıları eşleri, kaymakam eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Toprak, daire müdürleri ve projede yer alan vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Toprak Gönül Elçileri Projesi\'nin ilk aşaması olan \'Koruyucu Aile\' kısmında 21 toplantı gerçekleştirildiğini ifade etti. 25 olan koruyucu aile sayısının yüzde 110 artırılarak 51\'e çıkarıldığını anlatan Toprak, "Şu an 51 ailenin yanında 59 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlandırılmaktadır. Bu gün ise 2. aşaması olan \'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi7nin tanıtımını gerçekleştiriyoruz." dedi.

Vali Büyük ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü\'nce kadının konumunun güçlendirilmesi, meslek edinmesi ve bu mesleğe yönelik hayatın içerisinde daha aktif ve bağımsız kalabilmesi için belirli çalışmalar ve projeler yürütüldüğünü söyledi. Gönül Elçileri Projesi ile toplumsal uzlaşmayı sağladıklarını kaydeden Büyük, şunları söyledi: "Toplum huzurunu sağlıyoruz. Toplum içerisindeki dayanışmayı, yardımlaşmayı ve herkesin kendine düşen görevi projelendirmesini sağlıyoruz. Bu projeyi tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber yürüteceğiz. Böylece daha olumlu bir netice elde edeceğiz.’’

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Cemile Baklacı, Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi\'nin tanıtım sunumunu yaptı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]