Korukent'in Kanalizasyonu Yakındaki Dereye Akıtılıyor

Sakarya'nın yeni yerleşim alanı Korucuk Mahallesi'nde yapılan ve Adapazarı'nın en gözde yerleşim alanlarından biri kabul edilen Korukent'in kanalizasyonunun hemen sitenin yanındaki dereye akıtılması büyük tepki topluyor.

Adapazarı Belediyesi'nin bir firma ile ortaklaşa yaptığı, 700'den fazla dairenin bulunduğu yemyeşil parkları, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu, tenis kortu ve basketbol sahası olan modern sitenin yanı adeta çöplüğü andırıyor. İnşaat atıklarının yanı sıra kanalizasyon sularının sitenin hemen bitişiğinde bulunan derenin içerisine açıktan akıtılması çevre kirliliğine sebep oluyor. Daha yakın zamana kadar tertemiz suyun aktığı, içinde balıkların yaşadığı, hayvanların su içtiği dere, kanalizasyon atıklarıyla şimdi etrafa pis kokular saçıyor. Yörede yaşayanlar, bu konuya yetkililerin el atmasını bekliyor.

Son yıllarda bütün dünyayı tehdit etmeye başlayan çevre kirliliği ve doğal kaynakların azalmasının en fazla tartışılan konuların başında geldiğini belirten semt sakinleri, bu manzaranın görmezlikten gelinmesini anlayamadıklarını belirtti. Semt sakinleri tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: "Bu kadar modern ve güzel bir yapıların bulunduğu yerde bu manzara gerçekten düşündürücü ve üzücü. İşte çarpık anlayışın bir ürünü. Projeden sorumlu olan Adapazarı Belediyesi'ne defalarca gittik ve bu konuya çözüm bulunmasını istedik. Ancak yetkililer olayı görmezden geliyorlar. Bu manzara böylesine bir yere yakışıyor mu? Çok güzel evler yaptık ama kanalizasyonun hemen evlerin yanına verilmesi gerçekten üzücü. Pis kokudan duramıyoruz."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]