Korucuk'ta 3 bin kişilik aşure ikram edildi

Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Korucuk Mahallesi’nde 3 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Korucuk Mahallesi’nde aşure ikramı yapıldı. Aşure dağıtımına Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, Korucuk Mahalle Muhtarı Cüneyt Ulu da katıldı.

Korucuk Mahallesi Toki Numan Yazıcı Camii İmamı Ali Biçer Müzeeinler İsmail Çaylak ve İsa Sevinç’in Kuran’ı Kerim ve duaların okumasıyla başlanan aşure dağıtımı akşama kadar devam etti. Korucuk’ta Halk Pazarı’nın olması nedeni ile Aşure ikramı mahalle halkı tarafından da yoğun ilgi gördü.

Başkan Vekili Erol Aydın, aşurenin Müslümanlar için lezzetten daha ziyade paylaşmak, bolluk ve bereket anlamına geldiğini belirterek, “Muharrem ayı günlük ilişkilerimizin kuvvetlenmesi ve insanların kaynaşması açısından bizim için önemlidir. Sokakta bir birini tanımadan yürüyen insanları aşure ikramında bir araya getirerek bir birlerine gülümsemelerini sağlayabilmek bizim mutluluğumuzu arttırıyor. Bu günün güzelliğini, burada bizimle kutlamaya gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi.

Başkan Vekili Erol Aydın, daha sonra Korucuk halkına aşure ikramında bulundu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]