Korsan film satışına 14 yıl hapis

Sakarya\'da onlarca defa korsan film satarken yakalanan sanık, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu\'na muhalefet suçundan yargılandığı davada 14 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme masrafları dahil olmak üzere 19 bin lira da para cezası alan sanık, pişman olduğunu belirterek artık markasız çorap sattığını söyledi.

2009 ile 2011 yılları arasında polis tarafından onlarca defa korsan film satarken suçüstü yakalanan A.Y. hakkında 12 soruşturma dosyası hazırlanarak, Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi\'nde davalar açıldı. Mahkeme, yargılama safhasında dosyaları birleştirdi. Sanık A.Y., savunmasında yaptığının suç olduğunu bilmediğini söyledi. Pişman olduğunu belirterek, "Eskiden ceza yoktu. Ürünleri İstanbul\'dan alıp satıyordum. Cezasının olduğunu bilmiyordum. Bu işi bıraktım, artık çorap satarak geçimimi sağlıyorum." dedi. Savcı ise Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu\'na aykırılık, manevi, malî veya bağlantılı haklara tecavüz suçlarından cezalandırılmasını istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, eserleri hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın satışa sunduğu gerekçesiyle A.Y\'yi, ayrı ayrı yedi defa 1 yıl 15 gün hapis ve bin 500 lira para cezasına çarptırdı. Beş dosyadan ise bandrolsüz eserleri satışa arz ettiği gerekçesiyle ayrı ayrı olmak üzere 1 sene 4 ay 20 gün hapis cezaları verildi. 12 dosyadan toplam 14 yıl 2 ay 25 gün ve 10 bin 500 lira adli para cezası alan sanığın, 6 bin 600 lira avukatlık ücreti ve 2 bin 200 lira mahkeme masraflarını da ödemesi kararlaştırıldı.

Aldığı cezalar karşısında şok yaşayan A.Y., "Bu kadar ceza alacağımı bilmiyordum. Zaten korsan ürün satmıyorum. Sattığım çorapları bile markasız satıyorum." diye konuştu. A.Y., mahkemenin kararını Yargıtay\'a temyize götürdü.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]