"Kore ile işbirliğine kapılarımız açık"

Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette SAÜ Teknokent Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Teknokentte Biyomedikal alanında çalışmalarını yürüten Güney Koreli Prof. Hyun Soo Lim ve Teknokent personeli hazır bulundu.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Güney Kore Cumhuriyeti dünyada teknoloji, inovasyon, Ar-Ge konusunda büyük atılım yapmış bir ülke. Güney Kore’de temas halinde olduğumuz üniversiteler var ve önümüzdeki dönemlerde somut adımlar atmayı planlıyoruz. Biz Sakarya Üniversitesi olarak genç ve dinamik bir kadroya sahibiz, önemli bir potansiyelimiz var. Bu anlamda Güney Kore ile işbirliği içindeyiz bunu da geliştirme amacındayız. Yapılacak her türlü işbirliğine kapılarımız açık” dedi.

Prof. Hyun Soo Lim’in Biyomedikal alanında önemli çalışma yaptığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Elmas, “Sakarya Üniversitesi Teknokent’i Türkiye’deki diğer Teknokentler ile kıyasladığımızda ilk on beş içinde yer alıyor. Yeni bir Tekonokent olmasına rağmen önemli gelişim gösterdi. Prof. Hyun Soo Lim projesini tamamladığı zaman sıralamamızın üst sıralara taşınacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkonsolos Taedong Jeo Sakarya Üniversitesi ile eğitim, bilişim, medikal ve enerji alanında işbirliği geliştirme konusunda gerekli adımların atılması için gerekli çalışmalar yapacağını dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Başkonsolos Taedong Jeo’ya hediye takdim etti.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]