Kore Gazisi 9 Yıldır Prefabrikte Yaşam Savaşı Veriyor

Sakarya'da 78 yaşındaki Kore gazisi, 9 yıldır eşiyle birlikte prefabrikte hasta eşiyle birlikte yaşam savaşı veriyor.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşadığı iki katlı ev yıkılan Kore gazisi Mehmet Ali Tuna, eşi Hatice Tuna (71) ile birlikte 9 yıldır prefabrikte yaşıyor. Tüberküloz hastası olan Mehmet Ali Tuna'ya doktorlar sağlıklı bir ortamda yaşaması gerektiğini söylemiş. Gidecek yeri olmayan ve 395 YTL gazi maaşıyla yaşamını sürdürmeye çalışan Kore gazisi, şeker hastası olan eşiyle birlikte sıcak bir evin özlemini kuruyor.

Dernekkırı Prefabrikleri'nde yaşayan Tuna, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, depremde evlerinin yıkılmasının ardından yerleştikleri prefabrikte 9 yıldır yaşamaya çalıştıklarını söyledi. 2 çocuğu bulunduğunu, onların da maddi durumunun iyi olmadığını kaydeden Tuna, "Depremde iki katlı evimiz yıkıldı, kardeşlerim öldü. 1 dönümden oluşan evin arazisini kardeşlerimin çocuklarıyla birlikte 17 kişi miras olarak paylaştık. Gidecek yerim olmadığı için devlet bana prefabrik verdi. 9 yıldır prefabrikte betonun üzerinde yaşıyoruz. Yazları sıcak, kışları da soğuk oluyor. Burada yaşamak çok zor. Evli 2 çocuğum var. Bize 'gel yanımızda kal' diyorlar ama onların da durumları yok" dedi.
Eşinin ve kendisinin bakıma ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Tuna, aylık 395 YTL olan gazi maaşının ihtiyaçlarına yetmediğini ifade etti. Yaşadığı yerin hastaneye çok uzak olduğunu anlatan Tuna, şunları söyledi: "Tüberküloz hastasıyım. Fenalaştığım zaman kendi imkanlarımla hastaneye gidemiyorum. 112 ambulansıyla beni hastaneye götürüyorlar. Doktorlar bana sağlıklı bir ortamda yaşamam gerektiğini söyledi. Ancak gidecek bir yerim yok. Eşim de şeker hastası ve ayaklarında yaralar çıktı. İkimizin de bakıma ihtiyacı var. Depremden önce yaşadığım köye bir prefabrik koymak istedim. Ama köylüler izin vermediler. Yerim olmadığı için kuramadım prefabriği. Tek isteğim eşimle birlikte bir evde kalmak. Devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyorum"
Hatice Tuna ise kendi sağlık sorunları nedeniyle eşiyle yeterince ilgilenemediğini belirtti. Şeker hastalığı yüzünden ayaklarında yaralar çıktığını ve yürümekte zorlandığını dile getirren Tuna, yetkililerin kendilerine yardım eli uzatmasını istedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]