Köpek şikayetlerinde azalma oldu

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Adapazarı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin yapılmasıyla birlikte sokak köpekleri şikayetlerinin azaldığını söyledi.

Sakarya Sokak Hayvanlarını Koruma Aktivisleri aylık olağan toplantısı Elegant’ta yapıldı. Toplantıya Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Zabıta Müdürü Sıtkı Meyvalı, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Sorumlusu Erkan Uzun, Belediye Veteriner Hekimi Zekeriya Tütüncü ve Sakarya Sokak Hayvanları Aktivisti Gülden Sarohan katıldı.

Barınağın çalışmalarını hakkında bilgi veren Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, “Biz Adapazarı Belediyesi olarak sokak köpeklerinin korunması konusunda çok iyi çalışıyoruz. Özellikle uzman ekibimizin başarılı çalışmalarıyla, daha önce gelen sokak köpek şikayetlerinde ciddi anlamda azalma oldu. Şikayetlerde azalma olması bu işi iyi yaptığımızı gösteriyor. Bu da beni ve tüm çalışanlarımızı mutlu ediyor”dedi. Sakarya Sokak Hayvanları Aktivisti gönüllü üyesi Gülden Sarohan,“Adapazarı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. İlçelerden de gelen sokak hayvanlarını tedavi etmeleri bizi mutlu ediyor. Gerçek bir sorumluluk bilinci ile yaptıkları çalışmalarından dolayı tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Sarohan sözlerinin devamında, “Bilimsel araştırmalarda suç işlemeye eğilimli bireylerin geçmiş yaşantılarında hayvana şiddet ve öldürme olduğu bulgulanmıştır. Hayvana yapılan bu insanlık dışı muameleler ileride insana yönelmektedir. Bu nedenle ilk aşamada önüne geçilmeli hatta önleyici çalışmalar yapılmalıdır”ifadelerini kullandı
Sokak Hayvanları gönüllü üyeleri Selçuk Gümüş ve Berent Aydıner ise Adapazarı Belediyesi’nin yaptırdığı hayvan barınağının Türkiye’de en iyi ve en iyi hizmet veren barınağı olduğunu söyledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]