Köpek Ölümlerine Veteriner Tepkisi

Adapazarı'nda aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra sokağa bırakılan 4 köpek, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirli iğneyle vurularak öldürüldü.

Köpek ölümleriyle ilgili bir ihbarı değerlendiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri Korucuk'ta, Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra bırakılan köpeklerin iğneyle öldürüldüğünü tespit etti. Korucuktaki Ticaret Merkezi'nin karşısındaki ağaçlık alana öldürüldükten sonra bırakılan ikisi rehabilitasyon merkezine kayıtlı toplam 4 köpeğin havalı silahla atılmış iğneyle öldürüldüğü anlaşıldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri,zararsız hayvanların öldürülmesinin kabullenilecek bir durum olmadığını belirtti. Yetkililer şunları söyledi: "Bize Korucuk'ta köpeklerin öldürüldüğü ihbarı geldi. Hemen olay yerine geldiğimizde bu manzarayla karşılaştık. Burada, ikisi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne kayıtlı toplam 4 adet köpeğin öldürüldüğünü tespit ettik. Biz Hayvan Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği gereğince, alt kademe belediyelerince toplanıp, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen sokak hayvanlarını, kısırlaştırılıp aşılıyoruz. Daha sonra zararsız hale getirilen bu hayvanlar tekrar bırakılıyorlar. Bu zararsız hayvanların öldürülmesi kabullenilecek bir şey değildir. Biz burada tutanak tuttuk ve tuttuğumuz tutanağı İl Çevre Müdürlüğü'ne vereceğiz."

Diğer yandan öldürülen köpeklerin yanında bulunan boş fünyeli enjektör de mahalle sakinleri tarafından Veteriner Şubesi ekiplerine verildi ve tutanağa eklendi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]