Konfederasyon Başkanlarından Dayanışma Mesajı

İşçi ve memur konfederasyonlarının başkanları, TEKEL işçilerine destek için yapılan eylemde dayanışma mesajı verdi.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, 2.5 aydır Türkiye'nin şahit olduğu bu inanç ve kararlılığın artık tarihe yazıldığını belirterek, "Benim inancım odur ki TEKEL işçileri ve ona destek verenler çoktan kazanmıştır. Bu mücadelenin kaybedeni hükümet olacaktır" dedi.

Ankara'da 68 gündür 4-C'ye karşı eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerine bugün Türkiye'nin dört bir yanından gelen sendika temsilcileri ve sivil toplum örgütü üyelerinden destek geldi. Tarık Akan ve Rutkay Aziz gibi sanatçıların da destek verdiği eyleme bazı siyasi partiler ve öğrenci grupları da katıldı. Kurtuluş Parkı'ndan başlayan yürüyüş Sakarya Caddesi'nde son buldu. Eyleme katılanlar, TEKEL işçilerinin konakladıkları çadırları ziyaret etti. Eylemin yarın sabaha kadar süreceği ve Ankara dışından gelen işçi ve sendika temsilcilerinin çadırlarda TEKEL işçileriyle sabahlayacakları bildirildi.
Eyleme işçi sendikalarının yanı sıra memur konfederasyonlarından da destek geldi. Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen ve KESK Başkanları, Türk-İş Genel Merkezi'nde biraraya geldi. Görüşmeye eski Türk-İş Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral de katıldı. Konfederasyon Başkanları, görüşmenin ardından Türk-İş Genel Merkezi önünde ortak basın açıklaması yaptı. KESK Başkanı Sami Evren, TEKEL işçilerinin direnişinin başarısının, haklılığında olduğunu vurguladı.

TEKEL işçilerini herkesin anladığını, sadece siyasal iktidarın anlamadığını ifade eden Evren, gece sabaha kadar TEKEL işçilerinin yanında olarak mücadelenin haklılığını bir kez daha anlatacaklarını dile getirdi. Evren, "Bu aynı zamanda bir demokrasi mücadelesidir. Söz bitmiştir. Biz artık eylemdeyiz" dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 68 gündür devam eden hak mücadelesini sürdüren TEKEL işçilerinin, söylenmesi gereken her şeyi söylediklerini ifade etti. TEKEL işçisinin, çalışanların sembolü olduğunu bildiren Akyıldız, bundan sonra bu mücadeleyi birlikte yapacaklarını vurguladı.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de, baharın müjdecisi olan cemrenin toprağa düştüğü bir günde bu eylemi gerçekleştirdiklerini dile getirerek, TEKEL işçilerinin 68 gündür sürdürdüğü şanlı direnişi ortak yaşamak, mücadeleyi büyütmek ve bütün dünyanın duyduğu bu mücadeleyi duymayan tek kişiye bir kez daha duyurmak ve anlatmak için bir araya geldiklerini söyledi. Çelebi, "Tek derdimiz, TEKEL işçilerinin sorunlarının artık daha fazla uzatılmadan çözülmesidir" dedi.

Tür-İş Başkanı Mustafa Kumlu ise, yürütülen mücadelenin sonu ne olursa olsun TEKEL işçileri ve onlara destek verenlerin çoktan kazandıklarını vurgulayarak, "Çünkü 2.5 aydır Türkiye'nin şahit olduğu bu inanç ve kararlılık artık tarihe yazılmıştır ve bu mücadelenin kaybedeni, her ne olursa olsun hükümet olacaktır. Ekmek için yola çıkan insanlara arkasını dönenler, onları bini bir para tehditle yıldırmaya çalışanlar asla kazanan olamazlar" şeklinde konuştu.

Çocukların gözünü yaşlı bırakanların, onların aydınlık hayaller kurmasının önüne 4-C setini çekenlerin asla kazanamayacaklarını ifade eden Kumlu, hükümete çağrıda bulundu. Kumlu şunları söyledi: "Bırakın artık öfke, kızgınlık, kırgınlık tohumları ekmeyi. Sevgi, barış ve kardeşlik tohumları ekin. İstediğiniz barışsa, kardeşlikse, demokrasiyse işte size fırsat. Bu birlikteliğin, Türkiye'nin özlediği birliktelik olduğunu fark edin ve gereğini yapın."

Kumlu, bu geceyi TEKEL işçileriyle birlikte geçireceklerini ve Ankara dışından gelen işçileri yarın saat 12.00'de düzenleyecekleri basın açıklamasının ardından memleketlerine uğurlayacaklarını açıkladı.

Konfederasyon başkanlarının konuşmaları, sık sık eyleme katılan kalabalığın sloganlarıyla kesildi. Konfederasyonların güç birliği, eylemcilerden de büyük destek aldı.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]