Kolpaçino, Korku ve This Is It Vizyona Girdi!

Bu hafta 3 yeni film daha Sakarya'da vizyona girdi.

Dün vizyona giren 'This Is It' ve 'Kolpaçino'yla birlikte yerli korku filmli 'Konak' bu haftanın yeni filmleri...

Sakarya Sinemalarında Bu Hafta!

KANAL-İ-ZASYON

Yönetmenliğini Alper Mestçi'nin yaptığı, senaryosunu Murat Aykul'un kaleme aldığı, yapımcılığını Murat Toktamışoğlu ve Kemal Kaplan'ın üstlendiği 'Kanal-i-zasyon' adlı filmde, Okan Bayülgen, Hakan Yılmaz, Serhat Özcan, Aslıhan Gürbüz, Rasim Öztekin, Erol Günaydın, Orhan Aydın, Hüseyin Elmapınar ve Ergül Coşkun rol aldı.

Her kesimden insanı güldürme iddiasını taşıyan ve bir televizyon kanalında geçen olayların anlatıldığı filmin konusu şöyle: Saf Anadolu çocuğu İmdat, cam siliciliğinden, televizyon kanalı genel müdürlüğüne ve Türkiye'nin reyting rekortmeni bir yapımcıya dönüşür ve reyting

MELEKLER VE KUMARBAZLAR

Ertekin Akpınar'ın senaryosunu kaleme alıp yönettiği 'Melekler ve Kumarbazlar', 17 Ağustos 1999'da meydana gelen büyük Marmara depreminden sonra Adapazarı'nda yaşayan dört yakın arkadaşın başından geçenleri sinemaya taşıyor.

Deprem sonrası insanların travmalarını, geleceğe dair umutlarını, arayışlarını ve tutkularını beyaz perdeye yansıtan filmde, Cem Davran, İrem Altuğ, Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, Hakan Meriçliler, Nail Kırmızıgül, Gözde Seda Altuner ve Alp Korkmaz rol aldı.

Yönetmen Akpınar'ın ''sert bir taşra filmi'' olarak tanımladığı filmin konusu şöyle: Şehsuvar, çocukluk rüyasını evlenmeden önceki son yaz tatilinde gerçekleştirmek isterken, geçmişini kaybetmiş bir kadın olan Zeynep ile karşılaşır. Hayatını Sakaryaspor'a adamış fanatik bir amigo olan Selami, hayata tutunamayan, saplantılarının esiri olmuş serseri bir adam olan Haydar ile hiç beklemediği bir anda tanışırken, aynı durum, 17 Ağustos depreminde bir enkazda kalan Soner, eşini ve oğlunu depremde kaybetmiş alkolik bir fotoğrafçı olan İrfan için de geçerlidir.

Sert bir hayatın ortasında yapayalnız olan Aydan, gelgitli bir ilişkinin ortasında kalmış, yaptığı işlerde bir türlü istediklerini gerçekleştirememiş bir kahveci olan Metin ve ne istediğini bilen ama hayatını bir türlü yoluna koyamayan Aysun'un hayatları taşranın sert dünyasında kesişir.

CASUS KIZLAR

Pascal Jardin'in yönettiği ve Cansu Dere, Melisa Sözen ile Bergüzar Korel'in seslendirdiği animasyon film 'Casus Kızlar/Totally Spies' UIP Filmcilik dağıtımıyla TMC Film tarafından vizyona sunuldu.

Filmin konusu özetle şöyle: Sam, Clover ve Alex, Beverly Hills'li sıradan üç genç kızdır. Dünya İnsan Koruma Örgütüne (WOOHP) uluslararası ajan olarak seçilen kızlar tamamen şok olurlar. Ciddi eğitimlerden geçen kızlar, danışmanları Jerry tarafından Beverly Hills'te yaşayan ünlü veteriner Peppy Wolfman'ın yerini belirlemek için görevlendirilirler. Kızlar, Peppy'nin diğerleri gibi kaçırıldığını çabucak anlarlar. Ancak kaçırılanların hepsinin bakışları 'Mükemmelleştirici' adlı tuhaf bir makine aracılığıyla değiştirilmiştir.

Lisedeki olağan hayatlarıyla, gizli ajan kimlikleri arasında hokkabazlık yapan kızlar, tüm bu kayboluşların ardında Fabu adlı başarısız eski bir mankenin olduğunu fark ederler. Bu kişi aynı zamanda 'Mükemmelleştirici' makinesini de icat etmiştir ve planı, uzay istasyonunda muhteşem bakışlara sahip insanlar yaratmaktır. Böylelikle kendini takdir etmeyen insanları ve dolayısıyla dünyayı yok etmek istemektedir.

NEFES: VATAN SAĞOLSUN

Yönetmen Levent Semerci'nin Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan 2 bin 365 metre yükseklikteki Karabal Jandarma Karakolu'nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikayesini anlattığı 'Nefes: Vatan Sağolsun' adlı film gösterime girdi.

Senaryosunu Levent Semerci ile İlker Altınay ve Hakan Evrensel'in yazdığı filmde, Akan Atakan, Barış Aydın, Barış Bağcı, Cüneyt Deniz, Doğukan Polat, Ekin Bulut, Engin Baykal, Ersin Cem Bilgin, Ertunç Atar, Faruk Uysal, Göktay Tosun, Hakan Bulut, Hakan Turutoğlu, İbrahim Aköz, İlker Kızmaz, Kadircan Kulbay, Koray Ezgin, Melih Kokucu, Mete Horozoğlu, Muharrem Bayrak, Okan Avcı, Onur Gürsoy, Orhan Doruk Şengezer, Ozan Tekcan, Ömer Tahsin Çetin, Özgür Eren Koç, Serkan Altıntaş, Serkan Yatan, Sinan Ateş, Soner Caner, Turgay Atalay, Utku Duman Akan Atakan, Barış Aydın, Barış Bağcı ile Cüneyt Deniz rol aldı.

Yapımcılığını Murat Akdilek ve Levent Semerci'nin üstlendiği, müziklerini Fırat Yükselir'in yaptığı filmin konusu özetle şöyle: ''Büyük çaplı bir sınır ötesi operasyonun başlamasıyla telsiz röle istasyonunun bulunduğu Karabal Jandarma Karakolu'nun önemi daha da artmıştır. Çünkü operasyona katılan birliklerin haberleşmesi artık bu röle istasyonu ile sağlanacaktır. Güneydoğu'da Irak sınırına yakın bir ilçedeki Komando Tugayı'nda görevli yüzbaşı ve emrindeki askerler, tipi ve karla mücadele ederek 2 gün süren intikalin ardından karakola ulaşır. Askerler, karakoldaki jandarma askerleri ile birlikte geçirdikleri günlerde acıyı, sevinci ve hasreti paylaşırlar, son güne kadar karakolu ve telsizi koruma görevlerini yerine getirmek için mücadele ederler.''

YUKARI BAK

Walt Disney Pictures ve Pixar Animation Studios'un sunduğu haftanın tek animasyon filmi 'Yukarı Bak/ Up' minik seyirciler kadar yetişkinleri de sinema salonlarına bekliyor.

Pete Docter ile Bob Peterson'ın yönettiği filmi Christopher Plummer, John Ratzenberger, Edward Asner ile Delroy Lindo'nun seslendirdi.

Seyirci ile 3D formatında buluşacak olan filmde, evine binlerce balon bağlayarak Güney Amerika'nın yaban hayatına uçan ve sonunda hayatı boyunca düşlediği büyük macerasını gerçekleştiren 78 yaşındaki balon satıcısı Carl Fredricksen'in ''yukarıda'' geçen hikayesi anlatılıyor.

KARA BÜYÜ

'Örümcek Adam/ Spider Man' ve 'Evil Dead' serisinin yönetmeni Sam Raimi, şeytani bir lanetin etkisini kırmanın çaresini umutsuzca arayan bir genç kadının öyküsünü anlatan 'Kara Büyü/ Drag Me to Hell' ile korku türüne geri dönüyor.

Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao, David Paymer, Adriana Barraza, Chelcie Ross, Reggie Lee, Molly Cheek ve Bojana Novakovic'in rol aldığı, senoryosu Sami Raimi ve Ivan Raimi'ye ait olan filmin konusu şöyle: Christine Brown, Los Angeles'ta yaşayan bir ev kredisi uzmanıdır. Mesleğinde hırslı ve tutkuludur. Clay Dalton adında yakışıklı bir erkek arkadaşı vardır. Esrarengiz görünümlü Bayan Ganush'un aldığı konut kredisinin vadesinin uzatılması talebiyle bankaya gelişine kadar hayatında her şey tam istediği gibidir,

Christine bu noktada kararsız kalır. İçgüdülerinin sesini dinleyip yaşlı kadına istediği süreyi vermeli midir? Yoksa patronu Bay Jacks'ı etkilemek için süre uzatma talebini reddetmeli midir? İkincisini seçerse ikramiyesini alacaktır. Christine ikincisini seçer, borcuna karşılık evden tahliye edilmesi için gerekli talimatı vererek Bayan Ganush'u zor durumda bırakır. İntikam hırsına kapılan yaşlı kadın Christine'ye Lamia adıyla bilinen çok güçlü bir büyü yapar. Artık Christine'in hayatı cehenneme dönüşmüştür. Şeytani güçlerin saldırıları ve karamsar erkek arkadaşı tarafından yanlış anlaşılması üzerine ruhunu ebedi lanetten kurtarmak amacıyla Rham Jas adlı bir kahinin yardımına başvurur. Hayatı kabusa dönen Christine'in normal hayatına dönmesi için kahin büyüyü tersine çevirecek çılgınca bir süreç başlatır.

OKYANUS DÜNYASI

Efsane kaptan Jacques-Yves Cousteau'nun oğlu Jean-Michel Cousteau'nun önderliğinde ve Jean-Jacques ve Francois Mantello'nun yönetmenliğinde çekilen 'Okyanus Dünyası/ OceanWorld' de bugün vizyona giren yapımlar arasında yer alıyor.

İzleyicileri, dünyanın yaşam kaynağı okyanusların mucizevi ve zengin dünyasına davet eden film, 3 boyutlu ilk uzun metraj belgesel olma özelliğini taşıyor.

Filmde, Avustralya'daki 'Great Barrier' resifinden Meksika'daki Roca Partida'ya kadar geniş bir alanda köpekbalıklarının hayatını gözler önüne seren belgeselde, manta vatozunun büyüleyici bale gösterisi, çekiç balığının soylu ailesi, aslan balıklarının acımasızca avlanışı, genç bir grup yunusun ağ futbolu oynaması, deniztavşanının inanılmaz İspanyol dansı ve deniz ejderi anlatılıyor.

Yapımı 7 yıl süren, 25 keşif yolculuğu ve 200 saatlik çekim sonucunda ekrana taşınan yapım, Birleşmiş Milletler Çevre Programı ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı desteği ile yapılandırıldı.

Sakarya Sinemalarında Bu Hafta!

KONAK

Cem Akyoldaş'ın yönettiği, senaryosunu Mehmet Akif Turgut ve Funda Çetin'in yazdığı 'Konak'ta, Funda Çetin, Almeda Abazi, Kerem Fırtına, Sevil Uyar, Paşhan Yılmazel, Damla Debre, Ogün Kaptanoğlu, Öykü Akay, Melahat Abbasova ve Gökhan Çelebi rol alıyor.

Filmin konusu şöyle: 6 üniversiteli arkadaş, hocalarının verdiği kültür mirası projeleri ödevi için aynı gruba düşerler. Truva, Göreme, Pamukkale gibi mekanları seçen grubu hocaları, özellikle Safranbolu projesinden sorumlu tutar. Safranbolu'ya gelirken arabaları bozulur, karşılarına yardım edecek biri çıkar ama güven vermeyen biridir. Az konuşur ve bakışları bir tuhaftır. Aksilikler rezervasyonlarının iptal edildiğinin öğrenmesi ile devam eder ve kalacak yer nerede ise yok gibidir. Buldukları boş bir konağa yerleşirler ya da adeta bu konakta kalmaları için de birileri tarafından yönlendirilirler. Baştan her şey güzeldir ama saatler gece yarısına yaklaştıkça sıra dışı şeyler olmaya başlar.

THIS IS IT

Pop kralı Michael Jackson'ın son provalarını ve kamera arkası çekimlerini içeren 'This Is It' gösterimde.

Jackson'ın hem yaratıcı ortağı, hem de sahne şovunun yönetmeni Kenny Ortega, Randy Phillips ve Paul Gongaware ile birlikte yapımcısı olduğu bu filmin yönetmenliğini de üstleniyor.

Film, Nisan-Haziran 2009 döneminde çekilen, 100 saati aşkın kamera arkası görüntülerinden oluşuyor.

KOLPAÇİNO

Şafak Sezer'in başrolünü üstlendiği ''Kolpaçino'', izleyiciyle buluştu.

Yönetmenliğini Atıl İnaç'ın yaptığı filmin senaryosu, Suat Özkan, Kaan Ertem ve Şafak Sezer'in imzasını taşıyor. Sezer'in yanı sıra, Aydemir Akbaş, Hakan Ural, Ali Sürmeli, Eriş Akman ve Hakan Aysev'in rol aldığı aksiyon-komedi türündeki film, birbirine kenetlenmiş 7 kişinin bir günde başına gelenlerin neşeli öyküsü.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]