Koçların Gözünden TB2L Yarı Finalleri

TB2L Play-Off Yarı Finalleri\'nde karşılaşacak olan iki takımın başantrenörleri, eşleşmeleri değerlendirdi.

Sakarya BŞB Başantrenörü Mustafa Derin

- Seri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Yarı finaldeki dört takım da TBL’ye yükselmek için çalışıyor. Üç maçı kazanan takım bunu başaracak. Seride iki takımın da %50 şansı var diye düşünüyorum. Daha çok isteyen ve mücadele eden takım, seriyi kazanacak. Tabii ki şans faktörü de yanımızda olmalı. TB2L’de son yılların en denk ve zevkli play-off eşleşmeleri oynanıyor. Bu ligin buraya gelmesinde çok büyük emeği olan Turgay Demirel’e teşekkür ederim.

- Rakip takımın en tehlikeli özelliği?
Seyircisi. Tribünleri dolduran bir taraftar kitlesi var ve ev sahibi oldukları maçlarda bunu kullanıyorlar.

- En önemli kozunuz?
Ligde iki maçta da kazanmıştık ama play-off maçlarını, lig maçları ile kıyaslamamak lazım. İki takımın da oyuncu eşleşmeleri tutuyor. Bizim rotasyon derinliğimiz ve üçüncü yabancı olarak uzun bir oyuncu kullanabilecek olmamız, bir avantaj sağlıyor.

- Seri tahmini?

3-1 kazanırız diye düşünüyorum. Kadro derinliği ve oyuncuların motivasyonu etkili olacak.

Yeşilgiresun Belediye Başantrenörü Ahmet Kandemir

- Seri hakkında neler düşünüyorsunuz?
İki takım da çok ciddi yatırım yaptı. Sakarya BŞB ligdeki ilk sezonunu yaşamasına rağmen çok başarılı. Yeşilgiresun uzun senelerdir yaptığı yatırımla ve basketbol sevgisiyle TBL’yi hak eden bir şehir. DDaha önce Darüşşafaka Doğuş ve Trabzonspor Medical Park gibi güçlü rakiplerin olması gibi şanssızlıklar yaşandı. Bu şehir basketbolu seviyor ve TBL’yi hak ediyor. Sakarya ve Giresun’dan birisinin TBL’ye yükselmesi, lig için çok önemli. İkisi de taraftar desteğine sahip önemli şehirler. Rakibin saha avantajı var. Voleybol tabiri ile konuşmak gerekirse servis kırmamız gerekecek. Deplasmanda bir galibiyete ihtiyacımız var. Formdayız ve inanan bir takımım var.

- Rakip takımın en tehlikeli özelliği?
Tüm sezonu aynı koç ve ekiple geçirdiler. Bu onlara avantaj sağlıyor. Ben Yeşilgiresun’da göreve geldiğimde, transfer dönemi sona ermişti. Geçtiğimiz dönemde önemli bir gelişme kaydettik ama uzun vadeli beraber çalışmanın artıları farklı. Aynı zamanda Lace Darius Dunn çok önemli bir skorer. Müdafaada kontrolü kaybetmemeliyiz.

- En önemli kozunuz?
Rakibe oranla topu daha iyi paylaşıyoruz. Hücumda ve müdafaada beraber hareket ediyoruz. Takımı oyunumuzun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bence takım olarak hareket edebilmemiz, bize avantaj sağlayacak.

- Seri tahmini?

Uzun bir seri olur diye düşünüyorum. Gönlümden geçen 3-0 ama kolay değil. Rakip sahada iyi oynayan seriyi geçer.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]