Kocasını öldürdü, kumasının şahitliğiyle beraat etti

Sakarya\'da kendisine şiddet uygulayıp darp eden alkollü kocasını bıçaklayıp öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapisle yargılanan kadın, olayın tek görgü tanığı olan kumasının yaptığı şahitlikle özgürlüğüne kavuştu.

Mahkeme heyeti, kadının suçu meşru müdafaa sınırları içinde işlediği gerekçesiyle beraatine ve tahliyesine karar verdi.

Boğazını sıkan kocasını bıçakladı

Hendek ilçesindeki evlerinde geçen yıl, iddiaya göre, resmi nikahlı kocası A.Ç.(31) tarafından başka erkeklerle ilişkisi olduğu gerekçesiyle darp edilen, soyularak işkence gören S.Ç.(28), boğazını sıkan kocasını bıçaklayıp öldürdü. Cinayetin ardından tutuklanan S.Ç. hakkında \'kasten yakın akrabayı öldürme\' suçlamasıyla Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. S.Ç. savunmasında, eşiyle aralarında anlaşmazlıklar olduğunu belirterek, "Bu nedenle zaman zaman aramızda tartışmalar yaşanıyordu. Olay tarihinde eşim eve alkollü geldi. Başka erkeklerle ilişkim olduğunu iddia ederek bana vurmaya başladı. Elbiselerimi çıkartıp soydu. Kafamı duvara vurdu. Olay kazayla oldu. Kendimi savundum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.
Sanık avukatı da müvekkilinin kendisini savunmak için davranışlar sergilediğini ve eylemin yasal savunma sınırları içinde kaldığını ifade ederek müvekkilinin beraatini talep etti.

Kuması lehinde ifade verdi

Maktulün yakınları ise olayın kaza olduğuna inanmadıklarını belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın kendisine karşı girişilen ısrarlı saldırı karşısında saldırıyı def etmek üzere elindeki bıçağı maktule karşı kullandığını, sanığın meşru savunma sınırını içinde bulunduğu heyecan ve korku sebebiyle aşarak eylemi gerçekleştirdiğinin kabulünün gerektiğini ifade etti. Mütalaada, olayın tek tanığı ile sanığın gayri resmi eşi olan ve hayatın olağan akışına göre sanığın aleyhine beyanda bulunması beklenen Ş.Y\'nin ifadesinde, maktulün sanığı başkası ile ilişkiye girmekle suçladığını, bu nedenle sanığı döverek soyunmasını sağladığını, bıçakla sanığa saldırdığını ve boğazını sıktığını beyan ederek sanığın lehine beyanda bulunduğu anlatıldı.

Beraatine karar verildi

Sanığın aksi ispatlanamayan, olaya ve oluşa uygun savunması, tanık Ş.Y.\'nin beyanı, sanığın maktul tarafından darp edildiğine delil teşkil eden doktor raporları da dikkate alındığında sanığın, kendisine karşı yöneltilmiş olan haksız saldırı karşısında duyduğu korku ve heyecandan dolayı eylemi gerçekleştirdiğini belirten savcı, sanığın beraatine karar verilmesini istedi.

Tahliye oldu

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığın kendisine yönelmiş gerçekleşen, devamında gerçekleşmesi ve tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı bir şekilde defetmek zorunluluğu ile eylemi işlediğini belirtti. Sanığın suçu meşru müdafaa sınırları içinde işlediği gerekçesiyle beraatına ve tahliyesine karar verildi. Mahkemenin kararının ardından S.Ç., 308 gün tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye oldu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]