Kocaali'nin çöp sorunu bitti

Kocaali Belediyesi, Yalı Mahallesi’nde bulunan ve bölge halkını oldukça rahatsız eden katı atık sorunu ile ilgili adım attı. Katı atıkların Kocaali’de beklemeden ilçe dışarısına gönderilebilmesi amacıyla terfi istasyonu inşa edildi.
 
Kocaali Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile ilçe genelinden toplanan katı atıkların, Kocaali’de bekletilmeden ilçe dışına çıkarılması için yaklaşık iki hafta önce başlatılan katı atık terfi istasyonu çalışması tamamlanma aşamasına geldi. Proje kapsamında Yalı Mahallesi’nde Sahil Yolu Caddesi’ne yaklaşık 600 metre mesafede bulunan araziye terfi istasyonu inşa edildi. Yaklaşık 5 dönüm arazi üzerinde yükleme rampası ve boşaltma aksamı tamamlandı. Çevre düzenlemesi için çalışma başlatıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Acar önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek proje ile ilçe merkezi ve çevre mahallelerden toplanan katı atıkların ilçede kalmadan ve çevreye zarar vermeden terfi edileceğini söyledi.

Birkaç saat

Başkan Ahmet Acar konu ile ilgili açıklamasında “Bilindiği gibi ilçemizde çöp sorunu yıllardır süre gelen ve özelikle son bir iki yılda ciddi boyuta ulaşan bir sorundu. Bu sorun şimdiye kadar sürekli olarak geçici projelerle çözülmeye çalışıldı. Ayrıca katı atıklar burada el ile ayrıştırılıyor, bunun için de ekstra zaman harcanıyordu. İnşaatı tamamlanmak üzere olan katı atık terfi istasyonu faaliyete geçtiği zaman ki bir iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde faal olacağını tahmin ediyoruz, Kocaali merkezi ve çevre mahallelerimizden toplanan bütün katı atıklar birkaç saat içerisinde ilçeyi terk etmiş olacak. Kamyonlarımız topladıkları katı atıkları toprağa temas etmeden hazır bulunan konteynerlere doldurarak muhafaza edecek” diye konuştu. 

Ekonomiye kazandırılacak

Dolan konteynerlerin bekletilmeden Büyükşehir Belediyesi’ne ait Karaman’aki katı atık ayrıştırma tesisine nakledileceğini anlatan Acar, şunları söyledi; "Burada uzman ekipler ve nitelikli ekipmanlarla ayrıştırılan katı atıklar yeniden ülke ekonomisine kazandırılacak. İlçemizde yapılan bu proje bir başlangıç. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminde Karasu ve Kocaali’ye eşit mesafede, iki ilçenin de çöp sorununu ortadan kaldıracak daha büyük bir proje var. O proje tamamlandığında ise Kocaali’de ne çöp alanı ne de terfi istasyonu olmayacak. Kocaali çöpü olmayan bir ilçe olacak. Proje hem ilçenin geleceği hem de turizmin gelişmesi açısından önemli bir adım. El birliği ile doğasıyla barışık bir Kocaali inşa ediyoruz."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]