Kocaali'nin 14 köyü 3 aydır susuzlukla boğuşuyor

Kocaali ilçesine bağlı 14 köyün içme suyunu karşılayan Kocaali İçme Suyu Birliği’nin SEDAŞ’a olan borcundan dolayı sayaçları sökülünce olan vatandaşa oldu.

Melen, Kozluk ve Caferiye Köyleri\'nde yaşayan vatandaşlar 3 aydır sularının günde 1-2 saat dışında akmadığını belirterek su sorununu ilçeden satın aldıkları damacana sularla gidermeye çalıştıklarını belirttiler.

Melen Köyü sakinlerinden bakkal dükkanı işleten Yakup Sarı defalarca müracaatta bulunmalarına rağmen hiç kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediklerini belirterek, “Biz su ihtiyacımızı taşıma suları ile karşılıyoruz. Su borcumuzun olmamasına rağmen rezillik çekiyoruz” dedi.

Melen Köyü\'nde tavuk çiftliği işleten Hüseyin Ergün ise, “Kocaali içme suyu birliğinin SEDAŞ’a olan borcundan dolayı elektrik sayaçlarının sökülerek alındığını ve bu yüzden bizlerin su sıkıntısı çektiğini biliyoruz. İçme Suyu Birliğinin bizleri susuz bırakmaya hakkı yok. Su zorunlu bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

Melen Köyü\'nde kahvehane işleten Mustafa Vural isimli işletmeci, “Sular akmadığı için tüp üzerinde çay demleyemiyorum. Bu gidişle kahvehanemi kapatmak zorunda kalacağım” dedi.

Konu ile ilgili bilgilendirilen Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş ise konunun SEDAŞ’tan kaynaklandığını belirterek, “Vatandaşların içme suyu birliğine olan borcundan dolayı sayaçların alındığını biliyoruz. Devlet bize bunun için bir ödenek vermiyor. Bu yüzden de elimizden bir şey gelmiyor ama konunun takipçisiyiz” dedi.

Su sıkıntısı ile ilgili Kocaali İçme Suyu Birliği Başkanı Sinan Kırım ise su kesintisinin asılsız ve tamamen yalan olduğunu öne sürerek, “Havaların kurak gitmesinden dolayı su kaynaklarımızın yetersiz kalmasından dolayı köylere su ancak eşit şekilde dağıtım yapabiliyoruz. Bu konudaki sıkıntımızın yılsonu itibarı ile ortadan kalkacağına inanıyorum. Devlet tarafından Çam Dağı mevkiine beş saat kesintisiz su verebilecek şekilde 20 milyon TL’ye inşa edilen büyük bir depo yaptırılıyor. Müteahhit firma ile yapılan sözleşme gereği eylül sonunda depo inşaatı bitirilip teslimatı yapması gerekiyor” diye konuştu.

Birliğin su basan motopomplarının SEDAŞ tarafından söküldüğü yönündeki iddialara da cevap veren Kırım, “Birliğimizin SEDAŞ’a 140 bin TL borcu var. Bu borcumuzu eşit şekilde taksitlendirdik. Ödemelerimizi düzenli olarak yapıyoruz. Yapılan anlaşma gereği yılın kurak geçen dört ayında sayaçlar takılır dört ay bittiğinde biz bilgi veririz sayaçlar yerinden sökülür ve kapatılır sonrasında halkımızın su ihtiyacını cazibeli su dediğimiz kaynak sularla karşılıyoruz” dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]