Kocaali'deki bu etkinliğe 5 bin kişi katıldı

Kocaali İlçesi\'ne bağlı Koğukpelit Köyü’nde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinlik Köy İmamı Faysal Aydın ve Köy Muhtarı Zeki Kanbur tarafından organize edildi.

Etkinliğe çeşitli nedenlerden dolayı Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Koğukpelitliler yoğun ilgi gösterirken civar köylerin de etkinliğe katılımı ile tam anlamıyla bir izdiham yaşandı.

Kutlu doğum etkinliğine başta Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Kocaali Müftüsü Ahmet Halıcı,
FİSKOBİRLİK Genel Başkanı Lütfi Bayraktar, Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, il genel meclisi üyeleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

5 bin vatandaş

Etkinlikte semazen gurubunun gösterisi izleyenleri mest ederken, köy imamı Faysal Aydın’ın üç yaşındaki küçük kızı Müberra Eslem Aydın okuduğu ilahi manilerle izleyenleri şaşkına çevirdi. Minik Eslem okuduğu ilahilerin ardından babasının kucağına koşarak gitti. Etkinlikte ayrıca İstanbul Devran İlahi Gurubu, yanı sıra Hacı Bayram Veli Camii İmamı Ahmet Karalı izleyenlere Kuran ziyafeti yaşattı. Yaklaşık 5 bin vatandaşın katıldığı etkinlikte kavurma, pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikram edildi.

Köy İmamı Faysal Aydın etkinlikte kendilerine her türlü desteği sağlayan Muhtar Zeki Kanbur’a teşekkür ederken, köy muhtarı Zeki Kanbur da bu yıl ilkini düzenledikleri etkinliği her sene yapmayı planladıklarını söyleyerek katılan herkese teşekkür etti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]