Kocaali'de yüksekokulun temeli atıldı

Kocaali ilçesi yıllardır beklediği üniversite özlemini atılan yüksekokul temeli ile sonlandırıyor.

10 yılı aşkın bir süredir Kocaali’ye bir üniversite kazandırmanın çabası içinde olan Kocaali Yüksek Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen bir törenle yüksekokul inşaatının temeli atıldı.

Düzenlenen törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, Kocaali kaymakamı Ahmet Odabaş, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın, Kocaali Yüksek Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Engin Aşcı, Ertuğrul Kesik, Ali Yılmaz, Nurettin Serdaroğlu, Süleyman Albayrak, Basri Burak Ak, Murat Duman, Nemci Çatalbaş, Avni Uçar, Yakup Ekşi, Hasan Alemdaroğlu, tüm köy muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geleceğin turizm şehri


Törende konuşan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Kocaali doğal güzellikleri ile antik kenti ile çok bakir bir konuma sahip. Bugüne kadar hiçbir girişimcinin bilmediği geleceğin bir turizm şehri olarak adlandırılmaktayız. Bununla birlikte dünya şehri İstanbul’umuzun su ihtiyacına çözüm olacak Büyük Melen Barajı da başlanmış durumdadır. Dolayısı ile Kocaali’miz hızla gelişmeye büyümeye başlamıştır. Bir üniversitemiz eksikti onu da güzel Kocaali’mize ve Kocaali halkına kazandırmanın mutluğu içindeyiz. Eğitimli bir nesil yetiştirmek dileği ile üniversitemiz hayırlı olsun diyorum” dedi. Başkan Acar’ın ardından kürsüye gelen Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, “Kocaali’de yüksekokul kurma yüksekokul oluşturma arzusu her zaman en üst düzeyde olmuştur. Bunu bizde biliyoruz ve herkeste biliyor. Buraya bu okulun kazandırılması için büyük destek veren başta AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik Bey ve diğer tüm destek veren herkesin üniversite binamız tamamlandıktan sonrada destek vereceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise yaptığı konuşmasında, “İlköğretim kurumları bunların niteliği eğitim kalitesi ve kapasiteleri konusunda çok önemli çalışmaları valilik olarak yürütüyoruz. Kocaali turizm acısından çok önemli bir konuma sahip diğer sosyal tesislerle birlikte üniversitenin yüksekokulun turizm ile birlikte Kocaali’yi Kocaali ilçesini cazibesi olan bir konuma getirecektir. Ben emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni kurban kesilerek dualar eşliğinde gerçekleştirildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]