Kocaali'de 40 dönümlük alana piknik ve mesire yeri

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kocaali ilçesine 40 dönümlük ormanlık alana piknik ve mesire yeri yapılacak.

Kocaali ilçesi Alandere Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, bölgedeki vatandaşların da taleplerini dinledi. Türkyılmaz, Kocaali gezisinde ilk olarak Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’ı makamında ziyaret etti. Türkyılmaz’a Karasu Orman İşletme Müdürü Maksut Şenol Kırali ve Kocaali Orman İşletme Şefi Mustafa Çankaya da eşlik etti.

Bakanlar Kurulu Kararı ile Kocaali ilçesi Köyyeri, Açmabaşı, Karalar, Koğukpelit, Karapelit, Beyler Köyleri, Cuma Mahallesi, Ortaköy Merkez Mahallesi ile Ortaköy Tangaz Mahallesi yerleşim yerlerindeki yöre halkının bulundukları yerleşim yerlerinin Melen Barajı rezervuar ve mutlak koruma alanında kalması nedeniyle zorunlu olarak kaldırılarak Caferiye Devlet Ormanından 5 parselin Orman sınırı dışına çıkartılarak, yeni iskan alanı olarak tahsis edilmesine karar verilmişti.

Bu karar neticesinde Kocaali ilçesi, Alandere Mahallesinde 40 Dönümlük Ormanlığı Piknik ve mesire alanına dönüştürülmesi için, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz ve Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, söz konusu alanı inceleyerek fikir alışverişinde bulundular. İncelemenin ardından bölgede bulunan vatandaşların talep ve isteklerini de dinleyen Bölge Müdürü Türkyılmaz, yapılan çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]