Kocaali, genç sporcuları ağırladı

Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi kapsamında İngiltere, İspanya ve Türkiye’den toplam 24 genç Sporla Bir Adım İleri isimli proje kapsamında Kocaali’ye geldi. 10 gün ilçede kalan gençler bölgenin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Farkındalık

Avrupa Birliği Bakanlığı, Türk Ulusal Ajansı ve Kocaali Spor Diyalogu Gençlik Topluluğu tarafından sporun önemi ve madde bağımlılığının zararlarına karşı Sakarya Kocaali’de düzenlenen “Sporla Bir Adım İleri” isimli Avrupa Birliği Gençlik Değişim projesine İngiltere, İspanya ve Türkiye’den 8’er olmak üzere toplam 24 genç katıldı. 10 gün süre ile ilçede kalan gençler çeşitli saha ziyaretlerinin yanı sıra atölye çalışmaları, sportif faaliyetler ve kültürel geziler düzenledi. Proje kapsamında gençlerin her türlü zararlı oluşumun önüne sporla geçilebileceği üzerine farkındalık oluşturmaları sağlandı.

Ziyaretler

İlçede geçirdikleri 10 gün lük süre zarfında Acarlar Longozu, Yeni Mahalle, Deprem Müzesi, Sakarya Belediyesi Ebru Merkezi, Kocaali’de fındık bahçeleri, Orman Parkı, Uzun Çarşı’yı ziyaret etme fırsatı bulan katılımcı gençler ziyaretleri sırasında çeşitli faaliyetler gerçekleştirmenin yanı sıra yerel halk ile diyalog kurma fırsatına erişti. Gençler ayrıca Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ve Sakarya Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Semih Bayraktar’ı da makamlarında ziyaret ederek proje ile ilgili bilgi verdi, ileriki projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Tekrarlanacak

Geçen yıl da benzeri bir proje ile Kocaali’de bulunan Proje Koordinatörü Özkan Topaloğlu konu ile ilgili açıklamasında temelini spor üzerine kuran projelerde Kocaali’nin verimli ve güzel bir yer olduğunu, yurtdışından gelen katılımcıların gerek doğal güzellik, gerekse bölge halkının kendilerine olan samimi yaklaşımından çok etkilendiklerini söyledi. Topaloğlu ayrıca ilerleyen zamanlarda da yine bu tarz projelerin Kocaali’de gerçekleşmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]