Kocaali Belediyesi'nin filosu güçleniyor

30 Mart yerel seçimlerinin ardından köylerin mahalleye dönüşerek belediye sorumluluk alanına girmesi ve yaz dönemi nedeni ile artan nüfusa karşın temizlik ve bakım araçları konusunda yaşanan sıkıntıyı bitirmek için harekete geçen Kocaali Belediyesi filosuna 3 yeni araç daha ekledi. Geçtiğimiz hafta içi teslim alınan 2 adet kazıcı yükleyici ve bir adet lastikli büyük yükleyici düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kurban kesildi

Geçtiğimiz ay temizlik e bakım hizmetleri konusunda yaşanan araç yetersizliğini ardından Devlet Malzeme Ofisi mahareti ile İller Bankası’ndan kredili yaklaşık bir milyon liralık araç almak için çalışma başlatan Kocaali Belediyesi proje kapsamında filosuna 3 yeni araç ekledi. Yapılan çalışma ile 2 adet kazıcı yükleyici ve bir adet lastik tekerlekli büyük yükleyici geçtiğimiz hafta içi teslim alındı. Alınan 3 yükleyici ile Kocaali Belediyesi’nin filosundaki araç sayısı 48’e yükselirken yeni araçlar için tören düzenlendi. Teslim töreninde kurban kesildi, araçlar dualar eşliğinde hizmete alındı.

Araç sayısı 48 oldu

Yapılan çalışma ile ilgili açıklamada bulunan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar proje kapsamında alınması planlanan 5 araçtan 3 tanesinin teslim alındığını diğer ikisi için ise çalışmaların devam ettiğini söyledi. Başkan Acar “Genişleyen belediye sınırlarımıza ve artan nüfusumuza karşın geçtiğimiz günlerde yaşadığımız araç sıkıntısı neticesinde filomuza yeni araç katmak için çalışa başlatmıştık. Bu kapsamda Devlet Malzeme Ofisi ve kanalı ile İller Bankası’ndan kredili üç adet lastikli yükleyiciyi filomuza ekledik. Araç sayımızı 48’e yükselttik”

Daha fazla hizmet

“Aynı proje kapsamında bir adet katı atık toplama aracı daha alıyoruz. Ayrıca milletvekilimiz ve bakanımızın da desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir adet çöp aracını da hibe olarak almak için çalışma yürütüyoruz. Bu araçlarımızda filomuza katıldığında toplam 50 araç ile hizmet veren bir kurum olacağız. Artan araç sayımız ile mahallelerimize gerek temizlik gerekse bakım onarım anlamında daha fazla hizmet vereceğiz”

Masrafımız azaldı

“Yaptığımız bu hamle belediyemizin masraflarının düşürülmesi açısından ciddi bir atılım oldu. Aynı işi yapan mevcut araçlarımız eski olduklarından sürekli arıza yapıyor masraf çıkarıyor hem de yakıt giderleri çok yüksekti. Aldığımız bu araçlar sayesinde belediyemizin araç masrafını yüzde 40 düzeyinde azaltmış olduk. Araçlarımızın hayırlı olmasını iyi hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu çalışma bu şekilde kalmayacak. Bütün eski araçlarımızı elimizden çıkarıp filomuzu yenileyene kadar devam edeceğiz”

Tercihimiz yerli sanayi

“Şunu özellikle vurgulamakta fayda görüyorum. Araç alırken körü körüne bir alış veriş yapmadık. Öncelikle ihtiyacımızın tam karşılığı olan araçları, olabilecek en uygun fiyata alıyoruz. Bir diğer husus ise yerli sermayeyi kullanan firmaları tercih ediyoruz. Bu araçlarımızı da SANKO’dan alarak milli sermayemizin içeride kalmasını sağladık. Yerli sanayiye destek olduk. Tekrar hayırlı olsun, ilçemiz için hayırlı hizmetlere vesile olsun” dedi.  

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]