Kocaali Belediye Başkanı Zeynel Dal'a Soruşturma Şoku

Maaşları geç ödediği gerekçesiyle belediye başkanı hakkında soruşturma açıldı

Sakarya'nın Kocaali Belediye Başkanı Zeynel Dal hakkında, belediyede görevli memurların maaşlarını eksik ve geç ödediği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Edinilen bilgiye göre, belediyede çalışan 19 memur, 4 yıldır maaşlarını eksik ve geç aldıklarını belirterek, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası Sakarya Şubesi aracılığıyla Kocaali Kaymakamlığı'na başvurdu. Kaymakamlığın konuyu İçişleri Bakanlığı'na bildirmesinin ardından ilçeye müfettiş gönderilerek inceleme yapıldı. Yapılan incelemede Dal hakkında soruşturma başlatılmasına karar verildi.

Bu Normal Bir Durum

Kocaali Belediye Başkanı Zeynel Dal, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin memurlara değil, işçilere borcu olduğunu söyledi. Hakkındaki soruşturmanın memurlarla ilgili olmadığını ifade eden Dal, bunun siyasi bir komplo olduğunu iddia etti. Dal, şöyle konuştu: "Bizim memurlara borcumuz yok. İşçilere borcumuz var. Bugün bir çok belediyenin işçisine borcu var. Bu normal bir durum. Bizim işçilerin maaşları diğer emsal belediyelerdekilerden epeyce fazla. İşçiler net 1,400 TL maaş alıyor. Bizimle aynı çapta belediyelerdeki işçilere ise 700-1000 TL arasında ücret ödeniyor."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]