Kız Meselesi Yüzünden Öldürülen Genç, Toprağa Verildi

Sakarya'nın Ferizli ilçesi Sinanoğlu beldesinde kız meselesi yüzünden çıkan tartışmada arkadaşı tarafından öldürülüp, Sakarya Nehri kıyısına gömülen Levent Ordu'nun (29) cenazesi toprağa verildi.

Ordu'nun cenazesi, adli tıp kurumundan alınarak evine getirildi. Anne Zeliha Ordu ile ablası, tabutun başında fenalık geçirdi. Öldürülen gencin 'Tony' isimli köpeğinin tabutun yanından ayrılmaması dikkat çekti.

Ordu'nun cesedi kılınan cenaze namazının ardından Yenimahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Anne Zeliha Ordu yaptığı açıklamada, oğlunun, sürekli birlikte olduğu arkadaşı tarafından suçsuz yere vahşice öldürüldüğünü söyledi.
Zeliha Ordu, "Oğlum çok iyi bir insandı. Kimseye bir zararı yoktu. Katil evimize gelip giden biriydi. Bayramda gelmişti ve kendisine baklava ikram etmiştim. Oğlumu vahşice öldürmüş. Adalete güveniyorum. En ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum." dedi.

Ceset Sakarya Nehri Kıyısına Gömülmüş Olarak Bulundu

Sakarya'nın Ferizli ilçesi Sinanoğlu beldesinde kız meselesi yüzünden çıkan tartışmada arkadaşı tarafından öldürülen Levent Ordu'nun (29) cesedi, Sakarya Nehri kıyısında gömülmüş olarak bulundu.Cinayet, cesedin gömülmesine yardım ettiği ileri sürülen gencin annesinin, oğlunu evden kazma kürek alırken görmesi üzerine ortaya çıktı.

Yenimahalle'de annesi ile birlikte yaşayan Levent Ordu (29), kız meselesi yüzünden arkadaşı Kemal A. tarafından öldürüldü. İddialara göre, Kemal A. bir kız meselesi yüzünden husumet güttüğü arkadaşı Ordu'yu geçen pazartesi günü evinin önünden aldı. Arkadaşına konuşacaklarını söyleyip aracına alan Kemal A., Sakarya Nehri yakınında bulunan eski kum ocağına götürdüğü Ordu'yu tabanca ile ensesinden vurarak öldürdü.
Arkadaşının cesedini başına poşet bağladıktan sonra otomobilinin bagajına koyan Kemal A. olay yerinden ayrıldı. Bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan katil zanlısı, bagajında ceset bulunan otomobille 1 gün gezdi.

Kemal A., kardeşi Y.A. ve arkadaşları Y.Ç. ile K.E.'yi tehdit ederek cesedi gömmek için yardım istedi. Katil zanlısı, otomobilin bagajında bulunan arkadaşının cesedini kendi evinin bodrumuna bırakıp kaçmak istedi. Ancak, öldürülen Ordu'ya ait av köpeğinin havlaması üzerine zanlı cesedi bırakamadı.
Daha sonra cesedi salı sabahı Sakarya Nehri'nin Balıklı mevkiine getiren katil zanlısı ve arkadaşları, çukur açarak gömdü.

Bu arada öldürülen gencin annesi Zeliha Ordu, jandarmaya oğlunun kayıp olduğunu bildirdi.

Katil zanlısı, cinayetin ardından hiç bir şey olmamış gibi akaryakıt istasyonunda çalışmaya devam ederken, cesedin gömülmesine yardım ettikleri öne sürülen zanlılardan Y.Ç.'nin annesi, oğlunun hareketlerinden şüphelendi. Oğlunun gece evden kazma kürek aldığını gören anne eşine durumu bildirdi. Y.Ç., babasının sıkıştırması üzerine olayı anlattı. Oğlunun itirafları sonrası babanın durumu jandarmaya bildirmesi üzerine, cesedin gömülmesine yardım ettikleri ileri sürülen Y.Ç., Y.A. ve K.E. gözaltına alındı.
Jandarma, gençlerin gösterdiği yerde Levent Ordu'ya ait 4 gündür gömülü olan cesedi buldu. Ceset, cumhuriyet savcısının yaptığı otopsinin ardından incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Jandarmanın kendisini aradığı haberini alır almaz kaçan Kemal A., Adapazarı-Karasu karayolu üzerinde jandarma ekiplerince yakalandı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]