Kıyak, yapılması planlanan cami ile ilgili konuştu

Cami ve Kur\'an Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kıyak: "Bölgede yaşayanların talepleri üzerine hayırseverler tarafından yapımı üstlenilen caminin inşaatını durdurmaya çalışan bir grubun sistemli engelleme çabaları beyhude olacaktır"

Cami ve Kur\'an Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Üsküdar\'da Validebağ Korusu\'nun bitişiğindeki arsaya yapılması planlanan caminin inşaatına ilişkin, "Hayırseverler tarafından yapımı üstlenilen caminin inşaatını durdurmaya çalışan bir grubun sistemli engelleme çabaları beyhude olacaktır" dedi.

Kıyak, Koru Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği\'nce yapılacak caminin arsa mülkiyetinin Üsküdar Belediyesi\'ne ait olduğunu söyledi.

Altunizade Mahallesi Rauf Paşa Sokak\'ta bulunan söz konusu alanın imar planında "dini tesis" alanı olarak geçtiğine işaret eden Kıyak, "Buraya yapılacak cami, planlı, projeli, ruhsatlı cami inşaatıdır. Bölgede yaşayanların talepleri üzerine hayırseverler tarafından yapımı üstlenilen caminin inşaatını durdurmaya çalışan bir grubun sistemli engelleme çabaları beyhude olacaktır" diye konuştu. 

Kıyak, cami inşaatına engel olma çabasıyla kışkırtıcı haber ve eylem çağrılarının asıl amacının bir nevi cami düşmanlığı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Eylemciler arasında CHP milletvekillerinin de olmasına anlam veremedik. Federasyon olarak talep üzerine ihtiyaç duyulan, belediye imar planında da dini tesis olarak tahsis edilen yerlere camiler yapılacaktır, bu konuda hiçbir engel tanımıyoruz. Camilerimize karşı olanlara da sesleniyorum, bu camiler Diyanet İşleri Başkanlığı\'nca değil, o bölge halkı ve hayırseverlerin yardımlarıyla yapılmaktadır. Türkiye\'de nerede cami sorunu çıksa altından CHP çıkmaktadır, bu olay bizleri de çok üzmektedir."

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]