Kitap okuma yarışmasında Ali Dilmen birinci oldu

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi II. Türkiye Geneli Liselerarası Kitap Okuma Yarışması” nda Ali Dilmen Anadolu Lisesi öğrencileri birinciliği kimse kaptırmadı. Ali Dilmen Anadolu Lisesi geçen yıl ilki düzenlenen yarışmada yine Türkiye 1.si olmuştu.

Lise öğrencilerinin dikkatlerini yaşayan yerli yazarlara ve kitaplara çekmek, kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bilecik ili, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İMKB Anadolu Lisesi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi II. Türkiye Geneli Liselerarası Kitap Okuma Yarışması” na Ali Dilmen Anadolu Lisesi 11/D sınıfı öğrencilerinden Kübra Yenice ve 11/C sınıfı öğrencilerinden Sıla Akdoğdu katıldı.

İlimizden bazı liselerinde içinde bulunduğu, Türkiye genelinden 154 okuldan 308 öğrencinin katıldığı yarışmada, Ali Dilmen Anadolu Lisesi 11/D sınıfından Kübra Yenice birinci gelerek okuluna büyük gurur yaşattı. Yarışmada çeşitli alanlardan seçilmiş 8 kitaptan 90 çoktan seçmeli soru soruldu.

Ali Dilmen Anadolu Lisesi, 2014 yılında ilk kez düzenlenen bu yarışmada Nida Nur Tek adlı öğrencisiyle Türkiye 1. si olmuştu. Böylece Ali Dilmen Anadolu Lisesi kitap okuma konusunda ikinci yıl da Türkiye birincisi olarak, başarısının tesadüf olmadığını, gayret ve özverili çalışmayla gerçekleştiğini tüm Türkiye’ye gösterdi.

Okul Müdürü Melik Hayri Çetinkaya; “Okulumuz 2011 yılında da İstanbul’da yapılan “Marmara Okuyor” adlı Kitap Okuma Yarışması”na Sakarya grup 1.si olarak katılmış ve bölge 2.si olmuştu. Başarılarından dolayı yarışmada birinci olan öğrencimiz Kübra Yenice’yi ve ailesini tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizi yarışmalara özverili bir şekilde yoğun mesai harcayıp, profesyonelce hazırlayarak, hemen hemen katıldıkları her yarışmada okulumuza, öğrencilerimize derece kazandıran ve kitap okumayı sevdiren, teşvik eden Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Öğretmenimiz Ali Akgün başta olmak üzere öğretmenlerimiz Kadriye Gün, Elif Fidaner, Meryem Tazıcı, Sinan Özkan ve Elif Akbulut’u tebrik ediyorum. Ayrıca bu çalışmalarda büyük emeği olan ve yaklaşık üç ay önce kalp krizi sonucu genç yaşta (32 yaşında) vefat eden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Tuğba Mıhçı’yı da bir kez daha rahmetle anıyoruz.” dedi

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]